– Vi må ta med oss de gode prestasjonene – Larvik

– Vi må ta med oss de gode prestasjonene

Vipers ble som ventet for sterke i 3. rundekampen i NM onsdag kveld. Larvik tapte 19-41 og er ute av sesongens NM.

Larvik–Vipers 19-41 (9-23). 3. runde NM.
Mål Larvik:
Tiril Günther Merg 6 (1), Mie Sando 4, Elinore Johansson 4, Lena Løwe 3, Helene Voss Sanner 1, Anette Sundfær 1.

Det skal være forskjell mellom et 1. divisjonslag og regjerende Norgesmester og bronsevinner i Champions League forrige sesong.  

– Vi var forberedt på hvordan det kom til å bli, selv om jeg synes 41 mål imot er litt mye. Vi fokuserte mest på oss selv, og fikk kjørt gjennom det vi har trent på. Vi ble veldig hardt straffet da vi gjorde tekniske feil, det må vi bli bedre på også mot lag i 1. divisjon, sier Tiril Merg til larvikhk.no.

Hun synes spillerne hadde bra humør i kampen og det var flere gode prestasjoner. Sammen med Trine Bronsta hadde hun blant annet en flott flyver som ga scoring.

– Det er viktig å ta med seg de tingene som fungerte bra, sier hun.

Dette var Larviks fjerde møte med Vipers i NM-sammenheng. De tre foregående møtene ga alle Larvik-seier. Første gang var i NM-finalen 2010, og i 2015 og 2016 var det på vei mot NM-tittel. De to siste sesongene er det Vipers som har vunnet NM og sørlendingene er store favoritter også denne sesongen.

Anniken Gurmark (18) fikk sin debut for Larvik. Hun kom fra Flint i sommer, men har tidligere spilt for Halsen. Mot Vipers fikk hun spille de siste sju minuttene.

Mie Sando spilte sin 50. kamp for Larvik. 10 av dem har vært i NM. Hun ble kåret til Larviks beste i klubbens siste kamp i NM for denne gang.

Med kun to kamper i NM blir det 24 kamper for Larvik denne sesongen. Det er det laveste kampantallet i klubbens historie, én bak åpningssesongen 1990/91 og nøyaktig halvparten av de mest aktive sesongene i 2012/13 og 2015/16, da det ble 48 kamper.

Det er fortsatt fire 1. divisjonslag igjen i NM. Fjellhammer, Flint, Grane og Rælingen er videre, mens Førde, Fyllingen, Haslum, Larvik, Skrim, Volda og Ålgård er ute. Charlottenlund deltok ikke i NM.

Søndag tar Ålgård imot Larvik. Begge hadde elitelag som motstander i cupen i 3. runde og kan nå konsentrere seg om seriespill resten av sesongen.

Mie Sando (t.v.) og Tiril Merg mot Heidi Løke. Foto: Svein André Svendsen