Sesongens to første poeng! – Larvik

Sesongens to første poeng!

Etter en jevn kamp ble det til slutt Larvik som vant 29-25 over Ålgård og tok sesongens første to poeng i 1. divisjon!

Ålgård–Larvik 25-29 (15-16). 1. divisjon.
Mål Larvik: Mie Sando 10, Tiril Günther Merg 9 (4), Elinore Johansson 7 (1), Helene Voss Sanner 1, Vilde Bakås 1, Sofie Løwe 1.

I kampen i Gjesdalhallen hadde ingen av lagene vært mer enn to mål foran da Tiril Merg ga Larvik tre måls ledelse etter 20 minutters spill. Noen særlig luke fikk ikke Larvik, som gikk til pause ett mål foran.

– Vi slet med å lage brudd bakover, så de fikk rullet på oss hele tiden. Vi fikk ikke helt tak på det før vi la om til 5:1 det siste kvarteret, da fikk vi presset dem helt ned og da hadde de ikke noe å komme med, oppsummerer Larvik-trener Lars Wallin Andresen.

Etter pause var det hjemmelaget som først kom tre mål foran, men Larvik klarte å hente det inn. Sist det sto likt var på 23-23 13 minutter før slutt. Larvik la om til 5:1 i forsvar og kom seg opp i ny tremålsledelse. Kampens beste spiller, Mie Sophie Sando, satte punktum med Larviks største ledelse i kampen da hun fastsatte sluttresultatet til 29-25.

Dermed kunne gjestene juble for sesongens første seier. Både Tiril Merg og Elinore Johansson gjorde en flott kamp. Sammen med Mie Sando scoret trioen 26 av Larviks mål!

– Helene Voss Sanner skal ha ros for den jobben hun gjorde i 5:1 det siste kvarteret. I tillegg kom Victoria Solli Berg inn i mål og hadde 5-6 viktige redninger. Det var også med på å avgjøre kampen i vår fordel i dag. Det ble en god lagseier, sier Andresen til larvikhk.no.

Han traff godt på de taktiske valgene i timeoutene da laget slet.

Tidligere Larvik-spiller Hanne Svela satte tre straffekast mot sin tidligere klubb. Hun spilte i Larvik i 2015/16-sesongen og er nå tilbake i Ålgård, etter å ha gått fra Gjerpen i sommer.

Ålgård ble nummer ni i 1. divisjon forrige sesong, etter et historisk opprykk fra 2. divisjon våren 2018.