Nådde målsettingen i forsvar – Larvik

Nådde målsettingen i forsvar

Larvik HK vant 22-20 over Fyllingen og tok sesongens første hjemmeseier lørdag.

Larvik–Fyllingen 22-20 (14-10). 1. divisjon.
Mål Larvik: Elinore Johansson 7, Tiril Günther Merg 4, Anette Sundfær 4, Guro Ramberg 2, Tonje Roth Berglie 2, Helene Voss Sanner 1, Mie Sando 1, Lena Løwe 1.

Den nyopprykkede Bergen-klubben ledet 8-5 før Larvik overtok ledelsen i resten av kampen. De rød/hvite ledet 14-10 til pause og vant til slutt 22-10.

Larvik-trener Lars Wallin Andresen var fornøy med innsatsen i forsvar etter kampen.

– Det var en kamp hvor vi når målsetningene våre bakover. Vi var enige om å tørre å ta litt mere høyde bakover, det klarte vi. Så vi er meget fornøyde med det. Vi er dessverre litt for utålmodige fremover, så vi gjør litt for dårlige valg, men vi skal ta med oss de to poengene og være fornøyde med det, sier han.

– Vi er fortsatt i en tidlig fase av hva vi jobber med, så spillet vil bli bedre og bedre for hver kamp som kommer. Jeg vil gi masse ros til Victoria Solli Berg bakerst, og også et pluss til innhoppet til Anette Sundfær i første omgang. Det var godt å se henne vise litt av det vi ser i den daglige treningen, sier Andresen.

Fyllingen er nyopprykket i 1. divisjon. De fire siste sesongene har klubben stadig flyttet mellom 1. og 2. divisjon. I 2015/16 ble det opprykk, men det bar rett ned igjen i 2016/17. I 2017/18 endte de midt på tabellen i 2. divisjon, før de igjen altså rykket opp etter forrige sesong. Da sikret de seg plassen med scoring i kvalifiseringens siste sekund.