Larvik vant med utklassingssifre – Larvik

Larvik vant med utklassingssifre

Guro Ramberg og Marie Duvholt Kaspersen har nærmest vokst opp i Bergslihallen. Søndag møttes de for hvert sitt lag da Larvik utklasset Charlottenlund i 1. divisjonsoppgjøret. 38-25 er den største seiersdifferansen i divisjonen så langt, der det er mange jevne oppgjør.

Larvik–Charlottenlund 38-25 (18-13). 1. divisjon.
Mål Larvik: Elinore Johansson 10 (1), Mie Sando 8, Trine Bronsta 4 (2), Lena Løwe 3, Guro Ramberg 3, Vilde Bakås 2, Tiril Günther Merg 2, Anette Sundfær 2, Julianne Drevland Bjørnøe 1, Alma Hasanić Grizović 1.

– Det var bra stemning i hallen og det ga en skikkelig deilig følelse å vinne såpass klart. Jeg synes nesten kampen gikk litt for fort. Laget var skikkelig på i dag. Det var en skikkelig lagseier i dag. Vi sto bra i forsvar og fikk kontret mye, forteller en glad Guro Ramberg.

Elinore Johansson og Mie Sando var skikkelig på hugget mot trønderne, og hamret inn til sammen 18 mål. Bak et solid forsvar sto Alma Hasanić Grizović godt og hadde mange flotte redninger.

Elinore Johansson (t.v.), Mie Sando og Alma Hasanić Grizović. Foto: Svein André Svendsen

Larvik-jenta Marie Duvholt Kaspersen synes det var gøy at kampen med hennes nye klubb skulle gå i Bergslihallen. Laget startet med lunsj hjemme hos Kaspersen, men kampen utviklet seg ikke helt som hun hadde ønsket seg.

– Det er godt å være i Larvik igjen, jeg har ikke vært her siden i sommer, men det ble tungt på slutten av kampen i dag. Det var litt mye med 18 innslupne mål til pause, det ble mange baklengsmål. Vi gjorde ikke så mye av det vi er best på, men da det gikk etter planen gikk det bra, men det ble litt lite av det, dessverre, sier hun.

Med 18 mål på fire kamper er Marie Duvholt Kaspersen lagets toppscorer. Hun spilte for Larvik i 2017/18-sesongen og fikk 28 kamper (5 mål) for klubben før studiene brakte henne til Trondheim. Etter litt studenthåndball ble det Charlottenlund denne sesongen.

– I fjor spilte jeg bare litt håndball ved siden av studiene for gøy, men så fikk jeg lyst til å spille igjen og da begynte jeg i Charlottenlund. Jeg har fått mye spilletid og det har gått bra hittil. I dag hadde vi en veldig hyggelig lunsj hjemme og vi gikk til hallen i dag. Det var fint, sier hun.

Det er som regel det første møtet med klubben mot de fleste lagene Larvik møter i 1. divisjon denne sesongen, men Larvik og Charlottenlund har spilt mot hverandre tidligere. I 1995/96 møttes lagene i eliteserien den ene sesongen Charlottenlund var blant elitelagene.

Etter at Charlottenlund rykket opp til 1. divisjon våren 2017, ble det 6. plass i 2017/18 og 8. plass forrige sesong.

Det var tredje gang Larvik spilte seriekamp i Bergslihallen etter at klubben flyttet til Boligmappa Arena Larvik. Underveis til dagens storseier noterte Vilde Bakås seg for lagets scoring nummer 100 i sesongens 1. divisjon.