J18 klar for Lerøyserien! – Larvik

J18 klar for Lerøyserien!

Larvik HKs J18-lag er klar for den landsomfattende Lerøyserien etter seier i begge kvalifiseringskampene lørdag.

Larvik–Follo 27-19 (13-8). 2. kvalifiserende runde til Lerøyserien J18.
Mål Larvik: Guro Ramberg 11 (2), Sofie Løwe 8, Anniken Gurmark 5, Mari Krabbesund Hansen 2, Arokey Cham 1.
Øvrige spillere: Tilla Marica Aronsson, Silje Engelstad, Emilie Kristin Støa Jensen, Madelen Gabrielsen, Madelen Lindahl Jonassen, Ane Furuseth, Frida Haugen, Victoria Solli Berg, Ingrid Lauritzen.

Larvik åpnet lørdagens avgjørende kvalifiseringskamper med seier 27-19 (13-8) over Follo. I den andre kampen ble det jevnere, men seier også der – 24-22 (12-10) over Lillestrøm.

Hedvig Riiser Hegge. Foto: Svein André Svendsen

Guro Ramberg ble kåret til banens beste i begge kampene og toppscorer sammenlagt med hele 20 mål i lørdagens to kamper.

– Vi var veldig lettet etter seieren i den første kampen. Lillestrøm lærte nok mye av den kampen og så hvor vi hadde styrkene våre. Da de tok ut de som hadde scoret mest utover i kampen, tok de andre ansvar. Det klarte de godt i dag. Det er flott at de tør å gå på mål, selv om de ikke hadde vært så delaktig i spillet. Hedvig Riiser Hegge scoret tre flotte mål, Frida Haugen går inn og satser og Anniken Gurmark er i bakken etter annethvert skudd. Vi sto bra i forsvar og dette ble virkelig en lagseier, stråler Guro Ramberg.

Frida Haugen. Foto: Svein André Svendsen

Lillestrøm–Larvik 22-24 (10-12). 2. kvalifiserende runde til Lerøyserien J18.
Mål Larvik: Guro Ramberg 9, Anniken Gurmark 6 (1), Hedvig Riiser Hegge 3, Arokey Cham 3, Mari Krabbesund Hansen 1, Sofie Løwe 1, Frida Haugen 1.
Øvrige spillere: Tilla Marica Aronsson, Silje Engelstad, Emilie Kristin Støa Jensen, Madelen Gabrielsen, Madelen Lindahl Jonassen, Victoria Solli Berg, Ingrid Lauritzen.

Nå er det første målet for dette laget nådd. Nå skal de delta i den landsomfattende serien, og må sette seg et nytt mål.

Guro Ramberg jubler etter at plassen i Lerøyserien er sikret. Foto: Svein André Svendsen

– Vi skal sette oss et nytt mål sammen, men det bør vel ikke være noe tvil om at vi ikke bare er fornøyd med å delta. Vi skal sparke litt fra oss også, sier hun og skryter av hele laget i dag – også de som satt på benken. De heiet og var med og hjalp oss på banen hele tiden, sier hun.

Det er tydelig at det er et herlig tenningsnivå på hele laget når det spiller Lerøyserie-kamper.

De to beste lagene i de 12 kvalifiseringspuljene er klar for neste års serie, som skal spilles i to avdelinger à 12 lag. Seriespillet arrangeres over fem runder. De fire best plasserte lagene i hver avdeling etter endt seriespill går til nasjonalt sluttspill. De første kampene spilles helgen 30.11.–1.12.

Anniken Gurmark. Foto: Svein André Svendsen