Lysten til å vinne er ikke bare synlig på kampdager – Larvik

Lysten til å vinne er ikke bare synlig på kampdager

Sesongen er i gang for fullt, og vi har blitt kjent med rutinene i Larvik Håndballklubb.

Vi har spilt flest kamper på hjemmebane så langt i sesongen. Forrige hjemmekamp var seieren mot Charlottenlund i Bergslihallen. Stemningen i garderoben i forkant av kampen var preget av spenning og godt humør. Den velkjente lukten av kampdag, en blanding av friskt fruktfat og nyåpnet klister, omringet garderoben. Atmosfæren indikerte at det nærmet seg kampstart. Stemningen ellers i hallen var energisk, helt fra kampens start til slutt. Det var energigivende og gøy å kjenne på engasjementet rundt oss.

I etterkant av kampen bar det tilbake til garderoben for oppsummering og dusjing. Atmosfæren var fremdeles energirik og påvirket av seiersglede, men var i tillegg preget av nye syn og lukter. Garderoben fyltes av damp fra dusjen, brune bananer og svettelukt. Selv om kombinasjonen er snodig, var følelsen den ga uerstattelig.

Lysten til å vinne er ikke bare synlig på kampdager. Til tross for mange nye rammer rundt klubben denne sesongen, har vi bevart Larvik HKs smashball-tradisjon. Vi varmer opp med smashball-konkurranse hver uke, de gamle mot de unge. De eldste fremsto som overlegne fra start, men med kraftig innhenting og fire strake seiere for det unge laget forrige uke, er stillinga nå 13-13.

Det er tydelig at de eldste har latt seg prege av et stadig minkende forsprang, da flere forsøker å finne forklaringer på ukas resultater. Etter oppvarminga på tirsdag, delte enkelte sine tanker og frustrasjoner. Alma nevnte blant annet at «når keeperen løper mer enn alle på laget til sammen, er det ikke rart det går ræva».  Elinore mente derimot at resultatene skyldes åndelig innvirkning. Hun hevdet at deres tendens til å tape på tirsdagstreninga i Framhallen er forårsaket av en forbannelse.

Vi har i denne perioden også kommet i gang med et system for bøter til lagkassa. Botsjefene Lena og Helene har laget en oversikt over alle bøter som er mulige å pådra seg for spillere og trenere i Larvik HK. Et eksempel på en bot som har rammet mange de siste ukene er «glemmebota». Det hender ofte det ligger igjen et par sko i hallen/garderoben etter trening eller kamp.

Thina er spilleren som har bidratt mest til lagkasse så langt, med blant annet bot for å skyte keeper i ansiktet og en rekke glemmebøter. Selv om Thina ligger høyt oppe på lista av bidragsytere, er hun et godt stykke bak mentaltrener Marius. Han har måttet godta samlivsbota, den aller dyreste, for oppgradering i privatlivet. Heldigvis går bøtene til et gøyalt formål, bottur på slutten av sesongen.