For en snuoperasjon! – Larvik

For en snuoperasjon!

Larvik lå under med seks mål til pause, men vant 26-22 etter en knallsterk 2. omgang borte mot Rælingen søndag kveld. Samtidig mistet Fjellhammer poeng og dermed er Larvik ett av tre lag på 14 poeng.

Rælingen, som er tilbake i 1. divisjon etter én sesong og 12. plass i eliteserien forrige sesong, ville komme opp på lik poengsum som Larvik med seier. Isteden er Larvik nå kun to poeng bak ledende Flint, som er Larviks neste motstander – hjemme om tre uker.

– Den snuoperasjonen vi gjorde i dag er det enorm klasse over! Den jobben vi og jentene gjorde i pausen var viktig. Vi gikk ut og presterte et forsvarsspill etter pause det var høyt elitenivå over. Vi slapp inn kun tre mål i etablert spill, forteller trener Lars Wallin Andresen til larvikhk.no.

Larvik åpnet med stort tempo og ledet 3-0 for vertene våknet og snudde til ledelse 6-4. Sofie Løwe kom inn og reduserte både til 7-8 og 8-9, men så stoppet det litt opp for gjestene. Fra å ligge under med kun ett mål gjorde Larvik mange feil og Rælingen scoret fem mål på rad uten at Larvik klarte å svare. Rælingen fikk en av sine viktige spillere skadet på trening nylig, men de andre tok tak fra 8-9, som ble 8-14 og til pause lå Larvik under 10-16.

Etter pause åpnet Larvik som i 1. omgang med tre kjappe scoringer. Opphentingen fortsatte, og etter 12 minutter var Larvik à jour på 18-18!

Alma Hasanić Grizović leverte den ene praktredningen etter den andre i denne kampen. Da Sofie Løwe satte inn 19-18 etter halvspilt omgang og Larvik var i ledelsen for første gang siden 3-2. Anette Sundfær økte til 20-18. Det første drøye kvarteret av 2. omgang hadde Larvik vunnet 10-2! Begge Rælingens mål kom på straffekast.

– Så god Alma var i dag! Jeg har ikke sett henne så god på lenge. Vi tok inn ett mål av gangen. Anette Sundfær gjorde et kjempeinnhopp og Sofie Løwe spilte hele 2. omgang og spilte fantastisk. Mie og Tiril binder forsvaret i 2. omgang. Dette var gøy, sier Andresen, som nå føler seg helt sikker på at Larvik kommer til å være med å kjempe om topp-plassene denne sesongen.

En solid Larvik-heiagjeng på tribunen fortsatte å heie Larvik frem de siste minuttene av kampen. De for anledningen svartkledde Larvik-jentene klarte å holde på den viktige ledelsen. Et herlig kantinnløp og scoring fra Julianne Drevland Bjørnøe resulterte i Larvik-ledelse 25-21 tre minutter før slutt. Hjemmelaget tok timeout, men det var for sent, Larvik vant til slutt 26-22, etter et nydelig trickskudd fra Guro Ramberg.

Alma Hasanić Grizović ble kåret til banens beste spiller, mens duen Guro Ramberg/Sofie Løwe toppet scoringslista for Larvik med til sammen 11 mål.

Rælingen–Larvik 22-26 (16-10). 1. divisjon.