Vant med åtte mål over Gjerpen i treningskamp – Larvik

Vant med åtte mål over Gjerpen i treningskamp

Mens Gjerpen og de andre elitelagene har mesterskapspause og det var tre uker mellom to seriekamper i 1. divisjon for Larvik, avtalte de to lagene treningskamp. Det endte med solid Larvik-seier!

Larvik hadde Tonje Berglie tilbake etter skade, og hun spilte 20 minutter av kampen i Boligmappa Arena Larvik.

– Det var fin trening for oss foran kampen mot Flint søndag, og så var det litt gøy å se hvordan vi er i forhold til 10. plass i eliteserien. Gjerpen har slitt etter at blant annet Dorthe Groa ble skadet, forteller Larvik-trener Lars Wallin Andresen til larvikhk.no.

– Vi var på fra start og slapp nesten ikke inn mål. Vi ledet 12-6 til pause, etter kun å ha sluppet inn fire spillemål og to straffer. Vi gjorde det veldig bra mot Rælingen også, så det er ganske imponerende det vi har gjort i forsvar i det siste. Gjerpen gjorde mange tekniske feil fordi vi stresset dem. Fremover hadde vi også for mange tekniske feil, så vi var ikke helt fornøyd fremover i 1. omgang, men vi var veldig fornøyd med å lede med seks mål mot et eliteserielag til pause, sier han.

Larvik prøvde ut litt forskjellige ting i forsvar, som laget har trent på i det siste. Da det satt, var jentene veldig gode og fikk dermed en del kontringsmål.

– Tiril Merg var veldig på i denne kampen og Elinore Johansson var bra. Både Alma Hasanić Grizović og Vicoria Solli Berg i mål hadde opp mot 50 i redningsprosent, og da vinner vi ofte håndballkamper. Det var 12 av spillerne som scoret mål, det er veldig bra. Vi vant 29-21, men vi kunne ha vunnet med større differanse. Vi ledet med 11, men datt litt de siste sju minuttene. Det var uansett veldig solid og vi var veldig fornøyde, forteller Andresen.

Klubbene har avtalt ny treningskamp 30. desember. Det blir i Skienshallen kl. 16.30. Begge lag skal spille kamp 5. januar. Gjerpen møter Follo i en viktig kamp, mens Larvik møter Ålgård.