Deilig seier i jevnt og spennende toppoppgjør – Larvik

Deilig seier i jevnt og spennende toppoppgjør

Det ble utrolig jevnt da Larvik fikk besøk av Flint i årets siste hjemmekamp. Spenningen var nok bedre enn spillet, og etter seier 21-20 er Larvik nå kun to poeng bak Flint.

Lagene byttet på ledelsen gjennom hele kampen. Det skilte aldri mer enn to mål mellom lagene, og det var gjestene som flere ganger var foran med to før pause. Flint ledet 15-13 da det gjensto 21 minutter av kampen.

Det fortsatte jevnt og spennende, og Larvik var kun én gang i kampen foran med to mål foran, men til gjengjeld på et uhyre viktig tidspunkt. Elinore Johansson ga 20-19 og Tiril Merg satte inn 21-19 tre og et halvt minutt før slutt. Merg stoppet også et viktig Flint-innspill i sluttsekundene, da Larvik kunne slippe jubelen løs for seier.

Larviks toppscorer Guro Ramberg jublet med sine gode lagvenninner etter kampen.

– Det var jevnt hele tiden. Vi måtte kjempe for hver eneste ball, det var utrolig gøy. Vi var flinke til å holde hodet kaldt og Alma er rutinert og gir forsvaret tydelige beskjeder. Alle sto på for hverandre, dette var virkelig en lagseier. Vi gjorde vår del av jobben alle sammen, sier Guro Ramberg.

Hun var litt misfornøyd etter å ha misset på noen avslutninger før pause, men holdt hodet kaldt og fortsatte å ta sjansene hun fikk – og da kom også målene.

Det var tidligere Larvik-spillere både på benken og banen for Flint. Trener Tonje Larsen, som henger på veggen i Arena Larviks wall of fame, måtte se sitt nye lag tape i hallen som fylte 10 år i høst.

Publikum kom i nesten dobbelt antall av snittet denne sesongen, og 816 tilskuere slo også antallet fra åpningskampen i høst.

Alma Hasanić Grizović var veldig godt fornøyd med at det ble seier, men synes det ble litt rotete på veien dit.

– Det er en godkjent kamp, men den var kanskje ikke så bra. Jeg sitter igjen med en rar følelse etterpå, men vi vant og det er det viktigste. Det er to viktige kamper på bortebane nå, og da må vi prestere bedre enn det vi gjorde i dag for å vinne. Jeg tenker at det er bra at de kommer så tett, så må vi jobbe med å få opp intensiteten og giringa på bortekamper. Skal vi henge med i toppen må vi ta med oss de poengene, sier hun.

Larvik møter Førde 15. desember, før serien snur og Larvik har litt å revansjere fra åpningstapet når de besøker Volda 18. desember, som er årets siste kamp.

Larvik–Flint 21-20 (10-11). 1. divisjon.
Mål Larvik:
Guro Ramberg 5 (3), Mie Sando 4, Elinore Johansson 4, Tiril Günther Merg 3, Anette Sundfær 2, Tonje Roth Berglie 2, Trine Bronsta 1.