Reddet uavgjort i sluttsekundene – Larvik

Reddet uavgjort i sluttsekundene

Etter halvspilt sesong er Larvik for første gang på direkte opprykksplass denne sesongen.

Fjellhammer og Volda tapte sine kamper denne serierunden og banet dermed vei for Larvik, som måtte ta poeng mot Førde for å klatre opp på 2. plassen. Og ett poeng ble det, etter uavgjort 20-20.

Det var en lang vei til poeng for Larvik i denne kampen, der begge lag kunne endt opp med seieren. Larvik rotet bort en tremålsledelse og havnet under. Lenge så det ut til at Førde skulle ta begge poengene, men en sterk sluttspurt av Larvik ga til slutt ett poeng.

Førde ledet 20-19 og hadde muligheten til å avgjøre. Begge lag tok hver sin timeout og til slutt var det Tiril Merg som traff nettmaskene og sikret 20-20 og et viktig poeng for Larvik. Hun ble også kåret til banens beste spiller.

Dermed ligger Larvik på 2. plass på tabellen for første gang denne sesongen. Både Volda og Fjellhammer har ligget foran mesteparten av sesongen.

Førde rykket opp til 1. divisjon i 2017, og ligger etter halvspilt serie i motsatt ende av tabellen i forhold til Larvik. Kampene i 1. divisjon har gitt mange overraskende utfall, men Førde-seier søndag hadde vært en overraskelse.

Det er ytterligere en seriekamp før nyttår. Larvik blir igjen på Vestlandet og møter Volda onsdag. Larvik tapte i serieåpningen for Volda. De har lenge vært solide, men har nå tapt sine to siste hjemmekamper.

Førde–Larvik 20-20 (10-9). 1. divisjon.
Mål Larvik:
Elinore Johansson 5, Mie Sando 3, Julianne Drevland Bjørnøe 3, Guro Ramberg 3 (3), Sofie Løwe 2, Tiril Günther Merg 1, Anette Sundfær 1, Trine Bronsta 1, Tonje Roth Berglie 1.