Årsbeste da Larvik blåste Volda av banen – Larvik

Årsbeste da Larvik blåste Volda av banen

Larvik Håndballklubb slo tilbake etter poengtapet mot Førde og utklasset Volda hele 35-24 i årets siste kamp.

Klubben beholder dermed opprykksplassen når lagene tar spillepause til 5. januar. Flint topper tabellen, mens Fjellhammer ligger poenget bak Larvik.

Gro Hammerseng-Edin fikk sin trenerdebut i Are Ruuds fravær da Larvik-jenten viste at det ikke står så dårlig til som i Førde-kampen søndag og at de kan score mål i bøtter og spann. Jentene tro til med sesongens nest høyeste scoringsantall.

Det var trener Lars Wallin Andresen meget godt fornøyd med.

– Det var enkelt og greit årsbeste. Vi var veldig godt forberedt og hadde planer om å løpe de i senk, og det gjorde vi. Det vekslet litt til å begynne med, men vi fikk justert det som ikke funket så bra. Vi var så gode i angrep, det var gøy. Tonje Roth Berglie satte seks på seks i 1. omgang og Tiril Merg spilte en helt fantastisk kamp. Hun var outstanding. Sammen med Mie Sando gjorde de også en flott innsats i forsvar, sier han.

Andresen skryter av forsvarsspillet, som satt utrolig godt, særlig i det første kvarteret av 2. omgang.

– Volda tok begge timeoutene i den perioden og vi scoret seks mål før de reduserte. Alt gikk etter planen, alle fikk spille. Det var god flyt i spillet. Da vi gjorde bytter fortsatte de som kom inn det gode spillet. Vi fikk vist at vi ikke er slik som i den forferdelige kampen mot Førde. Da er man happy som trener. Det som gledet meg mest, var at det var så bra spill.

Det ble en rolig dag på jobben for han og Gro Hammerseng-Edin på benken.

– Gro og jeg sa nesten ingen ting i angrep, spillerne bestemte selv og kjørte på. Det var helt luksus, sier han.

Volda spiller sin andre sesong i 1. divisjon etter at de var tilbake forrige sesong (4. plass). Etter seieren i serieåpningen i Larvik lå de foran på tabellen i hele høst, men onsdagens tap var det tredje strake på hjemmebane i vinter og laget er nå fem poeng bak Larvik på tabellen.

Nå tar jentene en velfortjent juleferie. 30. desember er det treningskamp mot Gjerpen i Skienshallen kl. 16.30.

Søndag 5. januar er serien i gang igjen. Da kommer Ålgård på besøk. Larvik tok sesongens første poeng da de vant det motsatte oppgjøret i september.

Volda–Larvik 24-35 (14-17). 1. divisjon.
Mål Larvik:
Tiril Günther Merg 8, Tonje Roth Berglie 7, Mie Sando 5, Elinore Johansson 5, Lena Løwe 3, Trine Bronsta 3 (1), Anette Sundfær 2, Helene Voss Sanner 1, Thina Helene Kolås Øyesvold 1.