Toppscoreren fant raskt tryggheten i Larvik – Larvik

Toppscoreren fant raskt tryggheten i Larvik

Elinore Johansson har funnet sin plass i Larvik Håndballklubb. Den keivhendte 23-åringen har blitt en av Larviks mest sentrale spillere så langt denne sesongen

Hun hadde behov for et miljøskifte etter sju sesonger i Lugi i den svenske eliteserien.

– Jeg trengte en ny stemme å høre på, men jeg har fått mange forskjellige faktisk, i hele klubben.

Bakspilleren er Larviks toppscorer etter 12 kamper. Hennes 67 mål gir henne 5. plass totalt i 1. divisjon.

– Det gikk bra i starten og da fikk jeg en trygghet rundt meg, både på og utenfor banen. Det hadde ikke vært noe særlig å flytte til Norge, vekk fra familie og venner, om det ikke hadde gått så bra. Jeg er fornøyd med mitt første halvår i klubben, sier Elinore Johansson til larvikhk.no.

– Jeg gjør ikke så mye ut av meg, men viser det på banen isteden. Det har blitt mange mål, og jeg føler at jeg har stått godt i forsvar. Det er bra at ikke alle skal skrike og «peppe», jeg er ikke en sånn person. Det er det som er så fint i et lag, at det er plass til forskjellige typer.

Svensken hadde et godt inntrykk av byen og klubben før hun kom hit, og det viste seg å stemme veldig bra.

– Jeg trives i naturen her. Byen er ganske liten, men det er viktig å ha det litt rolig rundt seg også. Det har jeg der jeg bor. Samtidig er det lett å komme seg til større byer. Det er et pluss, sier Elinore – som stadig bruker flere norske ord når hun snakker.

Julefri betyr å treffe venninner og besøk hos foreldrene i Hässleholm.

Sju svenske spillere i Larvik Håndballklubb
Lina Olsson Rosenberg, Åsa Eriksson, Christina Ström, Sofia Berndtsson, Cassandra Tollbring, Yasminee Gluić, Elinore Johansson

Fire år før Elinore ble født rykket Larvik Håndballklubb opp i eliteserien. Da hentet klubben inn svenske Lina Olsson Rosenberg. I hennes første sesong ble det 90 mål på 19 kamper, et snitt på 4,74 pr. kamp. Hun scoret 63 spillemål og 27 straffer.

Før denne sesongen, når Larvik startet på nytt igjen, kom Elinore Johansson til Larvik. Halvveis i debutsesongen ligger hennes målsnitt på 5,6 mål pr. kamp. Så langt har det blitt 61 spillemål og 6 straffescoringer.

Hun har kontrakt også for neste sesong. Kanskje blir hun klubbens neste storscorer?

– Only time will tell, svarer hun.

Lina Rosenberg startet i drakt nummer 13 i 1992/93-sesongen, før hun sesongen etter skiftet til drakt nummer 8, som hun hadde til hun la opp.

Lina ble i Larvik HK i 12 sesonger og ble boende i byen. Ikke noe press, Elinore …