Fem poengs luke ned til tredjeplass – Larvik

Fem poengs luke ned til tredjeplass

Vestfold-duoen Flint og Larvik HK stikker fra i toppen av 1. divisjon. Seier 34-23 over Fyllingen i Bergen økte Larviks luke ned til tredjeplassen på tabellen til fem poeng.

Da Larvik vant over Ålgård i forrige kamp, tapte Fjellhammer på hjemmebane. Onsdag slo Ålgård Fjellhammer og dermed er det en trio på 18 poeng som er nærmest til å utfordre topplagene om opprykksplassene. Volda, Rælingen og Fjellhammer er alle fem poeng bak Larvik etter 14. serierunde og kjemper i øyeblikket om å havne på kvalifiseringsplassen.

– Det er en fin luke å ha med seg utover våren. Vi skal gå for å vinne hver eneste kamp. Jentene er i godt humør og står på. Jeg synes vi spiller mye artige håndball nå enn i starten av sesongen. Vi løper mer og det er mer trøkk i spillet, sier trener Lars Wallin Andresen til larvikhk.no.

De øvrige kampene i serierunden ble spilt onsdag, derfor var det kun Larvik-kampen som ble spilt torsdag. Fyllingen rykket opp i våres, men ligger utsatt til i bunnen og kom ikke noe nærmere sikker plass mot Larvik. Gjestene rundet 30 mål i tredje kamp på rad og vant med 11 mål.

– 1. omgang er noe av det bedre jeg har sett av jentene spillemessig, men vi brente for mange sjanser. Vi sto pottetett i forsvar og spilte dem ut av hallen i ankomstspillet vårt. Det er solid å slippe inn kun åtte mål før pause. Tiril var strålende i dag, selv om hun ikke var helt i form, men det syntes ikke på banen. Eliore var også god, særlig i 2. omgang. Da var vi dårligere bakover. Fyllingen spilte sju mot seks, og vi scoret på flere sjanser enn før pause. Alma Hasanić Grizović scoret også to mål i tomt bur, forteller Andresen.

Om en uke skal Larvik til Trondheim og møte Charlottenlund, før Fjellhammer kommer på besøk til Larvik 29. januar.

– Det blir tøft å møte Charlottenlund, de er gode på hjemmebane.

Fyllingen–Larvik 23-34 (8-15). 1. divisjon.
Mål Larvik:
Elinore Johansson 7, Tiril Günther Merg 7, Mie Sando 4, Guro Ramberg 3, Trine Bronsta 3 (2), Tonje Roth Berglie 3, Lena Løwe 2, Anette Sundfær 2, Alma Hasanić Grizović 2, Thea Bakås 1.