Første nysignering for neste sesong – Larvik
Tirill Solumsmoen Mørch

Første nysignering for neste sesong

Larvik Håndballklubb har gjort sin første signering for neste sesong, linjespiller Tirill Solumsmoen Mørch fra Gjerpen.

Tirill Solumsmoen Mørch (19) er opprinnelig fra Sigdal. Hun spiller på juniorlandslaget sammen med Guro Ramberg, der begge er tatt ut til samlingen på Olympiatoppen 20.–23. februar. Mørch har spilt 32 kamper og scoret 53 mål på juniorlandslaget.

Som 17-åring forlot hun Hønefoss til fordel for Gjerpen og nå går karrièren videre til Larvik, som fem kamper før slutt topper 1. divisjon.

Hun er flink til å sperre inne på linja og til å ta ballen fra motstanderen i forsvar. Som person er hun veldig positiv og flink til å løfte humøret. Det kan komme godt med på trening og i kampsituasjon også. Det er ofte et ansvar hun tar.

Den 1,80 høye linjespilleren bor allerede i Larvik. Hun studerer ved Bakkenteigen og bosatte seg midt mellom studiestedet og klubben hun spiller for.

Hun laget 139 mål på 29 kamper fordelt på to sesonger i 2. divisjon for Hønefoss, og med snart sin andre sesong fullført i Gjerpen to divisjoner opp står hun med 38 kamper og 49 mål i Skien-klubben.

Nå har hun skrevet en toårskontrakt med Larvik, som stormer mot opprykk.

– Det er litt skummelt å bytte miljø. Jeg er blitt ganske trygg der jeg er. Men jeg tenker også at man må ta utfordringer for å bli bedre. Det er et veldig spennende tilbud her i Larvik, med utviklingen klubben ser for seg. Det har jeg lyst til å være med på, sier hun.

Trener Lars Wallin Andresen er veldig glad for med denne signeringen.

– Hun var førstevalget vårt. Hun har prestert bra en god stund. Vi har fulgt med henne i et par år. Det er en god signering ikke bare på grunn av kvalitetene hennes på banen, hun er også veldig hyggelig, treningsvillig, ivrig og har lyst til å lære – og vi ser etter spillere som brenner for å bli bedre. Hun blir en god forsterkning for oss. Hun har hatt en sentral rolle i Gjerpen i en sesong de har hatt mange skader og har gjort det bra på juniorlandslaget, sier han.

Tirill Solumsmoen Mørch spiller på juniorlandslaget med Guro Ramberg. Foto: Svein André Svendsen