Tonje Roth Berglie forlenger til 2023 – Larvik
Tonje Roth Berglie skrev under for tre nye år i Larvik HK.

Tonje Roth Berglie forlenger til 2023

Med ny treårskontrakt går Tonje Roth Berglie foran og viser at hun har stor tro på det nye prosjektet i Larvik HK.

Halsejenta Tonje Roth Berglie kom til Larvik i 2017 og er i sin tredje sesong. Nå tenker hun langsiktig og blir den første i klubben med kontrakt til 2023. Som en del av kapteinsteamet velger 27-åringen å gå foran som et godt eksempel.

– Vi skal vise at Larvik Håndballklubb har kommet for å bli igjen, sier Berglie.

Det var ingen andre alternativer for Larviks nummer 21 da hun skulle skrive ny kontrakt.

– Hvis jeg skal spille håndball, så er det for Larvik. Det er virkelig en bra spillergruppe vi har nå, med god spredning i alder. Det er alt fra unge, sultne spillere som går på toppidrettslinja til de som har litt mer erfaring. Det er også et veldig bra miljø i gruppa, synes hun.

Etter 75 kamper for klubben tar hun mer ansvar i spillergruppa, stiller krav og prøver å videreføre den måten å jobbe på hun selv har opplevd i Larvik i de årene hun har vært her.

– Det er naturlig, både fordi jeg er en del av kapteinsteamet, samtidig som jeg er en av de eldste på laget. Jeg har mer erfaring nå som jeg forhåpentlig skal starte på min sjette sesong i eliteserien til høsten, sier hun.

Larvik topper tabellen med fem kamper igjen å spille, og det ser lovende ut med tanke på opprykk. Men ingen tar noe for gitt før det er klart. Hvis det går veien, tror hun alt kan skje.

– Det kommer både an på hvilke steg vi tar videre utover våren og hvordan vi klarer å bite fra oss i eliteserien. Det er mange eksempler på nyopprykkede lag som har gjort det bra i eliteserien. I min første sesong med Nordstrand slo vi et par av topplagene, ble nummer sju og kom til sluttspill. Det er absolutt mulig, men vi kan også få en dårlig start. Vi må tenke at vi skal bygge stein for stein. Vi ble dømt nord og ned i 1. divisjon og nå ligger vi an til å rykke opp.

– Vi blir nok ikke tippet på øvre halvdel hvis vi skulle rykke opp, men jeg håper vi kan overraske.

Larvik-trener Lars Wallin Andresen er veldig glad for at Tonje har signert for tre nye år.

– Hun er en solid og god håndballspiller med flere års erfaring fra høyt nivå. I tillegg er hun en god person å ha i laget. Hun er flink til å veilede de litt yngre og tar rollen i kapteinsteamet veldig fint. Hun er flink til å samle laget og god til å snakke med oss trenere, sier Andresen.

Lørdag 15. februar er det hjemmekamp i Nesjarhallen mot Haslum kl. 16.00.

Tonje Roth Berglie jubler i kampen mot Fjellhammer.