Stor stemning med tidligere Nesjarspillere på banen – Larvik

Stor stemning med tidligere Nesjarspillere på banen

Mens Elinore Johansson ble første Larvik-spiller som rundet 100 scoringer for Larvik HK denne sesongen, var det like stor stas for Thina Helene Kolås Øyesvold, som endelig fikk litt spilletid – og ikke bare det, men det skjedde på hennes gamle hjemmebane i Nesjarhallen.

I tillegg ble det debut i 1. divisjon og for Larviks A-lag for keeper Ingrid Lauritzen, som kom inn de siste ti minuttene – og like godt startet med en strafferedning! Hun dundret i vei en langpasning som Julianne Bjørnøe stupte i mål.

– Det var en helt syk god stemning i hallen. Det ble intenst og jeg synes vi spilte en bra kamp i dag. Det er gøy å få lov til å prøve, sier den tidligere Nesjar-jenta om debuten, og var veldig fornøyd med at det ble noen redninger i debuten også. Det var gøy å få spilletid. Det er jeg veldig takknemlig for og det ga mersmak, sa hun.

Thina Helene Kolås Øyesvold var også tilbake i gamlehallen og hadde mange venner og kjente på tribunen da hun endelig fikk spilletid. Ikke nok med det, hun scoret på begge sjansene hun fikk – en straffe og en kontring.

– Jeg så mange kjente, det var veldig moro. Det var deilig at det ble litt lengre spilletid i dag. Tidligere har det vært fem minutter her og der, nå ble det 20 og jeg rakk å bli litt varm i trøya. Det var deilig! Så får jeg bare jobbe videre og håpe på mer, sier hun.

Dette var tredje gang Larvik hadde lagt en seriekamp i Nesjarhallen. Tidligere har de også spilt NM-kamp og treningskamp ute på neset. Tilfeldighetene ville det til at Larviks toppscorer, Elinore Johansson, i denne kampen ble første spiller som rundet 100 mål for klubben denne sesongen.

– Det visste jeg ikke. Det ble en kul kamp i dag, vi fulgte taktikken med å løpe mye. Det ble lettere å løpe ettersom det gikk bedre og bedre. Alma reddet oss ofte hvis vi gjorde noen småfeil i forsvar. I dag var hun helt magisk, sier Johansson.

Larvik lå under helt i begynnelsen av kampen, men giret ned og fosset forbi gjestene – som ikke rundet tosifret før langt ut i 2. omgang. Larvik ledet 22-9 ti minutter ut i 2. omgang og kunne bruke de siste 20 på å la alle på benken få rikelig med spilletid.

Haslum vant sin 2. divisjonsavdeling forrige sesong. I opprykks-kvalifiseringen tapte de først for Grane, men rykket opp etter sammenlagtseier over Utleira i den siste opprykkskampen. Klubben har rykket opp to sesonger på rad, de kom opp fra 3. divisjon i 2018. Nå kjemper de blant de nederste lagene i 1. divisjon.

Nettopp Grane hjalp Haslum tidligere lørdag, ved å slå Fyllingen – som Haslum må ha bak seg for ikke å rykke ned.

Fire kamper gjenstår av sesongen. Grane (borte 1.3.), Rælingen (hjemme 8.3.), Flint (borte 18.3.) og Førde (hjemme 22.3.).

Larvik–Haslum 27-21 (15-8). 1. divisjon.