Spiller for Larvik resten av sesongen – Larvik
Pia Tomine Gundersen. Foto: Svein André Svendsen

Spiller for Larvik resten av sesongen

Pia Tomine Gundersen (19) blir Larvik-spiller resten av sesongen. Hun bytter fra divisjonskollega Grane, som hun kan debutere mot hvis hun blir tatt ut i troppen allerede til helgen.

Tanken bak den midlertidige signeringen er å gi henne en smakebit på hvordan det er i Larvik, før det kan bli snakk om å skrive kontrakt også for neste sesong.

– Da får jeg kjenne litt på hvordan det er å være her, sier Gundersen.

Hun er venstrehendt og blir kollega med Guro Ramberg på høyrekanten. Ved siden av håndballen er hun assistent på en barneskole og har planer om studier neste år.

– Det var veldig spennende da jeg hørte at Larvik hadde tatt kontakt. Det har alltid vært en klubb jeg har sett litt opp til. Jeg synes det var veldig gøy bare å spille i arenaen da vi var her med Grane i november, men da ante jeg ingen ting om det som skulle komme nå, sier hun.

Pia Tomine Furu Gundersen, som er hennes fulle navn, spilte sin siste kamp for Grane 19. januar og scoret fem mål da Grane slo Førde 29-28. I løpet av 18 kamper for Grane denne sesongen scoret hun 52 mål (NM og serie).

Forrige sesong rykket Grane opp fra 2. divisjon. Da ble det totalt 21 kamper og 44 mål for Gundersen, som hadde 22 kamper og 163 mål for Kragerø i 2. divisjon i 2017/18-sesongen. Det var suverent flest i klubben og nest flest i avdelingen.

Hun rykket opp med Kragerø fra 3. divisjon i 2016/17.

Kragerø-jenta kjenner Sofie Løwe, Guro Ramberg og Helene Voss Sanner fra tidligere, og har vært på to samlinger med LK00-landslaget (juniorjentene). Mandag var hun klar for første trening med sin nye klubb og ble ønsket velkommen av Larvik-trener Lars Wallin Andresen.

– Jeg har kjent faren hennes i mange år, vi møttes da han trente Kragerø og jeg trente Runar. Pia var da en dyktig høyre back som det siste halvannet året har blitt kantspiller, forteller Andresen.

Da faren overtok Grane ble hun med, og da han trakk seg tidligere i år sluttet hun også.

– Hun er teknisk dyktig, har et godt håndledd og flink til å se på keeper. Hun har scoret en del mål i 1. divisjon i år og blir en solid tilvekst for oss, i tillegg til at det er viktig for Guro å få en makker på høyrekanten, sier Andresen.

Han beskriver henne som ei hyggelig, blid og positiv jente som er treningsvillig. Hun kan være aktuell allerede til søndagens kamp mot sin tidligere klubb Grane.

– Det blir veldig spennende, og det er sånn gamet er. Blir jeg tatt ut så er jeg klar for det. Grane-spillerne har forståelse for min situasjon og støtter meg. Jeg gleder meg til å komme i gang i Larvik. Jeg har alltid spilt håndball og det er det jeg vil satse på, sier den blide kantspilleren.