Larvik-jentenes seier sendte laget enda nærmere opprykk – Larvik
Julianne Bjørnøe. Foto: Svein André Svendsen

Larvik-jentenes seier sendte laget enda nærmere opprykk

Det ble en spennende avslutning da Larvik vant 23-20 over Grane søndag kveld. Neste helg kommer et viktig oppgjør mot Rælingen, som i øyeblikket innehar kvalifiseringsplassen.

Med tre kamper igjen har Larvik-jentene flere sjanser til å sikre opprykket og gjøre oppholdet i 1. divisjon kortest mulig. Nærmeste utfordrer Rælingen slo Fyllingen 38-21 søndag og er fortsatt det eneste laget som kan skyve Larvik eller Flint ned på kvalplass.

Grane rykket rett opp igjen før denne sesongen etter nedrykket i 2018, men har kjempet på den nedre halvdelen av tabellen denne sesongen. Søndagens kamp ble spennende i sluttminuttene, selv om Larvik hadde en klar ledelse gjennom kampen.

Grane måtte se en av sine toppscorere, Merlinda Qorraj, gå ut med skade allerede i åpningsminuttene. På stillingen 7-7 etter 20 minutter ble det debut for nykomlingen fra Grane, Pia Tomine Gundersen. Toppscorer for Larvik ble Julianne Drevland Bjørnøe, som også ble kåret til banens beste av en jury i hallen.

– Det er litt gøy, selv om jeg vanligvis er litt mer i bakgrunnen. Jeg koste meg veldig utpå der, sier dagens toppscorer til larvikhk.no.

Hun spilte hele kampen og fikk fin uttelling i sesongens nye rolle som kantspiller.

– Det var en morsom opplevelse. Jeg var litt overivrig i starten, men så klarte jeg å finne roen og da fikk jeg til det jeg har trent på. Det er litt deilig at det klaffer. Jeg følte vi hadde kontroll, selv om de fikk noen kjappe scoringer på slutten, sier Kvelde-jenta.

Grane–Larvik 20-23 (8-12). 1. divisjon.
Mål Larvik:
Julianne Drevland Bjørnøe 6, Elinore Johansson 5, Trine Bronsta 4 (2), Mie Sando 3, Tiril Günther Merg 3 (1), Guro Ramberg 2.

Pia Tomine Gundersen fikk sin debut for Larvik mot tidligere lagvenninner.
Jubel for to verdifulle poeng som holder laget på tabelltopp.