Ble tilkallingsvikar da praksisen ble avlyst – Larvik
Tiril Merg.

Ble tilkallingsvikar da praksisen ble avlyst

Tiril Merg er sykepleierstudent og fikk praksisen avlyst på grunn av coronapandemien, men så fikk hun mulighet til å jobbe som pleieassistent.

– Jeg jobber ikke direkte med de smittede, men det føles veldig riktig å bidra. Jeg ville angret hvis jeg ikke gjorde det, sier sykepleierstudenten som vi vanligvis ser i drakt nummer 8 hos Larvik Håndballklubb.

– De pasientene jeg jobber med er klarert og ikke smittet. Vi har veldig gode rutiner og jeg er ikke redd for å bli smittet. Avdelingen forbereder seg på at vi må ta imot pasienter med covid-19, hvis det kommer en bølge med mange smittede senere.

Tiril Merg har vært sykepleierstudent siden 2018 og er nå på andre året av tre. Det andre året starter med sykehuspraksis. Det første året hadde hun praksis på et sykehjem, på en avdeling med demens. Før jul var hun på lungeavdelingen på Drammen sykehus og for tre uker siden skulle hun ha startet i praksis på kirurgisk avdeling, som måtte avlyses. Isteden har 26-åringen nå jobbet i én uke på avdelingen hun hadde praksis i før jul.

– Vi studentene som jobber på sykehuset nå, blir lært opp til å gjøre flere oppgaver, slik at vi kan avlaste sykepleierne hvis det blir veldig mye å gjøre. Vi vet ikke hvordan situasjonen vil utvikle seg. Det har vært mange sykehusansatte som har vært i karantene, men nå har det gått ned betydelig og mange er tilbake i jobb, sier hun.

Hun er tilkallingsvikar, men den første uken jobbet hun fullt. Hvis hun ikke jobber kan hun gjøre oppgaver hjemme, slik at hun får godkjent perioden.

– Jeg får erfart hvordan det er å jobbe, og ikke bare være student som følger en annen hele tiden. Jeg tror jeg vil lære mye i denne tiden som jeg kommer til å få nytte av senere, siden det er en spesiell tid.

Tiril Günther Merg. Foto: Svein André Svendsen