Trenerteamet for neste sesong er klart – Larvik
Lars Wallin Andresen. Foto: Svein André Svendsen

Trenerteamet for neste sesong er klart

Lars Wallin Andresen og Are Ruud fortsetter som trenere for Larvik Håndballklubbs elitelag neste sesong.

Tidligere Larvik-spiller Annette Tveter tar over etter Trine Haltvik som trener for 2. divisjonslaget.

– Ønsket er at hovedtrenerne skal ha et enda tettere samarbeid, slik at det blir lettere å gjøre de samme tingene på de ulike lagene. På den måten skal det bli lettere å lykkes for de unge spillerne å ta steg for steg oppover, sier sportslig leder Jonas Borvik Knutsen.

Han forteller at i tillegg til hovedtrenerne skal klubben også ha med seg flere personer rundt lagene.

Når det gjelder A-laget ønsket klubben å videreføre det teamet de hadde i fjor, slik at de kan bygge videre på det de har begynt på. Are Ruud kommer til å få en tettere involvering enn tidligere. Det er viktig for laget. 

– Jeg var litt spent på om jeg fikk fortsette. Larvik Håndballklubb er min klubb, så jeg kan ikke være mer fornøyd med det, sier Andresen.

Han har sin trenerutdannelse fra Danmark, før de norske kravene kom. Nå skal de tre trenerne begynne på trener 3-utdannelse. Lars Wallin Andresen har tatt store klyv fra å trene et 2. divisjonslag i Runar for ett år siden, via 1. divisjon denne sesongen og til eliteserien neste sesong.

– Det har gått fort på kort tid, det er gjevt. Jeg har vært aktiv trener i mange år og har hatt lyst til å trene på det høyeste nivået. Samarbeidet med Are Ruud fungerte fint i 1. divisjon, så jeg er spent og gleder med til neste sesong for å se hvordan det blir i eliteserien, sier han.

– Are og jeg tenker veldig likt. Han har mange gode idéer og vi er flinke til å gjøre hverandre gode. Vi har fått til mye på kort tid, synes jeg. Selv om jeg på papiret er hovedtrener og han assistent, er vi et trenerteam, sier Lars Wallin Andresen.

Larvik-jentene har holdt treningen i gang med de begrensninger som har vært den siste tiden, men nå åpner snart hallene og treningen kan utvides litt.

Are Ruud. Foto: Svein André Svendsen

Are Ruud kom inn sammen med Lene Rantala da Geir Oustorp forsvant ut i februar i fjor. Han har også vært to år som trener for J18, der han fortsatt skal bruke en del av tiden sin ved siden av lærerjobben på Re vgs.

Rekruttlaget skal også spille NM20 kommende sesong.

– Det er en klubb i fremgang igjen og nå får vi muligheter til å forme veien videre og skape en opptur. Det er deilig å være tilbake på øverste nivå. Det er der man ønsker å være. Samarbeidet med Lars fungerer bra. Vi blir fort enig når vi diskuterer ting. Det er også veldig godt å få med Annette. Hun har egenskaper som jeg ikke har. Hun er flink med håndball og er veldig strukturert og har god kontroll, sier Are Ruud.

Annette Tveter spilte åtte sesonger for klubben i perioden 1994–2002, der det ble 241 kamper (474 mål). Hun har fire seriemesterskap, tre NM-gull og tre sluttspilltitler med klubben. Hun var også med på VM-sølvet med landslaget i 1997.

Hun får ansvaret for 2. divisjonslaget. Det blir flere av trenerne som blir involvert på flere lag, slik at det skal bli lett for spillerne som skal skifte fra det ene laget til det andre.

– Vi skal samkjøre best mulig, slik at det er en rød tråd fra J18 opp til A-laget. Jeg har vært trener i mange år i Halsen, og vi har alltid vært flere trenere. Det er viktig å være flere som kan dra i samme retning. Are og jeg har hatt noen basistreninger sammen. Det har fungert fint, sier hun.

– Jeg gleder meg til å jobbe med Larvik Håndballklubb og får med meg mange av jentene jeg trente i Halsen, som er ivrige på å satse videre. Jeg gleder meg til vi kommer i gang med håndballen. Det er det som er mest gøy.

Annette Tveter (t.h.) var vikar for Are Ruud i én kamp på slutten av forrige sesong. Her sammen med Sofie Løwe (t.v.) og Guro Ramberg. Foto: Svein André Svendsen

– Vi er veldig glad for å få inn Annette, hun er veldig dedikert og nøye, god på detaljer. Hun har god erfaring som spiller på høyt nivå og har god oversikt over unge spillere i området. Hun har lykkes veldig godt med J16-laget til Halsen, og de fleste spillerne derfra blir med i rekrutt og 2. divisjon hos oss neste sesong. Det er en stor fordel at hun kjenner til mange av spillerne som kommer inn til Larvik HK nå. Hun liker å sette krav til de hun jobber med og samarbeider godt med Lars og Are, som også er viktig, sier Knutsen.

Etter to sesonger i Larvik Håndballklubb takker Trine Haltvik for seg i klubben. I våres ble hun bestemor, det gleder hun seg stort over. Samtidig som hun stortrivdes i Larvik tok det mye av tiden hennes.

– Jeg ville stå litt friere og ikke bruke for mange helger. Det er veldig gøy å ha blitt bestemor, og nå kan jeg dra og besøke datteren og barnebarnet mitt oftere. Jeg har fått så mange koselige meldinger av Larvik-spillerne. Det var veldig hyggelig, så det satte jeg pris på.

Den første sesongen hadde hun treneransvaret for J18-laget i Lerøyserien og 3. divisjonslaget. Denne sesongen har hun vært trener for 2. divisjonslaget.

– Første året i Larvik var utrolig gøy, jeg fikk være med å bygge et lag og en treningskultur for J18. Jeg synes vi overrasket ved å komme oss til sluttspillet i Lerøyserien. Det var skikkelig gøy, og det samme var det at vi rykket opp med 3. divisjonslaget, minnes hun.

Å være trener for andrelaget ble ikke helt det samme for den tidligere landslagsstjernen.

– Det jeg synes det er morsomst er å bygge lag og miljø. Det følte jeg ikke jeg fikk gjort på samme måten i 2. divisjon. Der hadde jeg en fast stamme, men samtidig visste jeg ikke alltid hvilke andre spillere som kom og gikk. Dermed ble det ikke like givende, synes hun.

Nå blir hun trenerressurs nærmere hjemmet, i Bamble i 3. divisjon, der hun har to økter i uka og andre trenere som kan bidra.

– Vi er veldig fornøyd med at hun tok laget opp til 2. divisjon og er veldig fornøyd og imponert over de sportslige resultatene i Larvik Turns første sesong i 2. divisjon. Vi ønsker henne lykke til videre, kanskje veiene våre krysses ved en senere anledning, sier Knutsen.

Trine Haltvik, Lars Wallin Andresen og Are Ruud. Foto: Svein André Svendsen