Larvik HK tildelt elitelisens – Larvik
Marion Wold. Foto: Svein André Svendsen

Larvik HK tildelt elitelisens

Larvik Håndballklubb er blant klubbene som er tildelt elitelisens i første tildelingsrunde foran kommende sesong.

– Vi er veldig glad for at vi har fått lisensen tilbake. Vi har visst en stund at vi har ligget bra an og har oppfylt alle kriterier. Nå er det endelig bekreftet. Vi har levert revidert regnskap og hadde en million i overskudd i fjor. Vi er stolt av at vi har fått lisens i gul kategori. Det betyr at vi har klart å rydde opp veldig mye i økonomien. Det er vi stolte av, sier styreleder Marion Wold.

Tidligere søkte klubbene om elitelisens hvert år. Nytt fra forrige sesong er at klubbene etter søknadsbehandling for sesongen 2019/20, beholder lisensen så lenge kravene i lisensordningen oppfylles.

For åtte av klubbene er lisensen tildelt, mens de resterende klubber blir behandlet fortløpende. Disse klubbene er hittil tildelt lisens. Grønn kategori: Fana, Molde, Sola, Storhamar, Tertnes, Vipers. Gul kategori: Fredrikstad, Larvik HK.

Neste sesong vil det være 13 lag i eliteserien, etter at coronaviruset satte en stopper for kvalifiseringskampene. Sola skulle møte Rælingen om den siste plassen, men isteden fikk begge plass i eliteserien.