Svensk bakspiller klar for Larvik HK – Larvik
Hanna Åhlén. Foto: Aalborg

Svensk bakspiller klar for Larvik HK

Hanna Åhlén (26) er klar for Larvik HK når laget returnerer til eliteserien. Svensken kommer fra dansk eliteserie.

Sportslig leder Jonas Borvik Knutsen avslørte på årsmøtet mandag kveld at en ny, svensk spiller er klar for Larvik Håndballklubb i de to neste sesongene.

– Hun er en dyktig spiller som vi har jobbet lenge med å få til klubben. Hun har gjort sakene sine meget bra både i Sverige og Danmark, og vi er glade for at vi nå får se henne i Larvik-drakt. Hun hadde tilbud fra mange klubber, men har troen på Larvik-prosjektet!

– Hun er en spiller med god fysikk, som kan spille både venstreback og playmaker. Hun er målfarlig, men også god til å finne medspillere. Hun blir en av de rutinerte spillerne i troppen, til tross for at hun er 26 år, sier Knutsen. 

Da signeringen ble offentliggjort var spilleren på vei med flyttelasset fra Danmark til Sverige, der det blir ferie i Stockholm frem til hun flytter til Larvik og blir med på oppkjøringen etter sommerferien 20. juli.

Hanna Åhlén er en venstre bakspiller på 180 cm. I Sverige spilte hun sju år i Skuru før hun satte kursen for danske Aalborg foran denne sesongen.

I likhet med tidligere Larvik-spiller Katja Nyberg har hun spilt i Stockholmspolisen, som er hennes moderklubb. Med Skuru spilte hun SM-finale fire ganger, med sølv som resultat hver gang.

Elinore Johansson har møtt Hanna Åhlén mange ganger i den svenske serien.

– Våre gamle svenske lag var rivaler i toppen i mange år. Hun er en spiller med power, som står stabilt bakover, sier Johansson.

Hanna Åhlén er veldig fan av uttrykk og ordspråk og ser frem mot at Elinore Johansson kan lære henne norske håndballuttrykk.

– Vi har hatt familievenner i Norge, så i hele oppveksten var jeg mye i Trysil og sto på ski. Jeg har vært vant til å høre norsk fra jeg var liten, sier nysigneringen.

Hanna Åhlén. Foto: Aalborg

Hun trives både som venstreback og playmaker og beskriver seg selv som en klok håndballspiller.

– Jeg er analystisk og prøver å finne neste trekk i spillet. Jeg prøver også å sette de rundt meg i best mulig posisjon. Jeg er en lagspiller, og synes det er viktigere at laget gjør det bra enn at jeg skal score ti mål, sier hun.

Hun scoret 41 mål på 23 kamper i den danske eliteserien før den ble stoppet. Etter mange protester på den danske corona-avgjørelsen endte det med nedrykk for klubben hennes denne sesongen.

– Jeg merket det siste året i Skuru at jeg trengte noe nytt.  Jeg er veldig glad for året jeg hadde i Danmark. Det var utviklende. Jeg synes det er lettere å utvikle seg i nye miljøer. Jeg har alltid sett opp til den norske håndballen, med fysikken og hurtigheten. Larvik er en klubb jeg har sett opp til, så det blir fint å spille der. Det ser veldig fint ut etter et kort opphold i 1. divisjon.

Hanna Åhlén har søkt på skoleplass for å ta master i lederskap. Fra tidligere har hun en bachelor i bedriftsøkonomi.

– Jeg håper å komme inn på studiet, ellers får jeg jobbe litt. Det er fint å aktivisere hodet med noe annet enn bare håndball. Det har jeg behov for, sier svensken.

Elinore Johansson og de andre Larvik-jentene får selskap av det som blir den åttende svensken som har hatt æren av å spille i den hvite Larvik-drakta.