– Hun har et potensial vi fikk sansen for – Larvik
Lin-Cesilie Aker Heien. Foto: Svein André Svendsen

– Hun har et potensial vi fikk sansen for

Lin-Cesilie Aker Heien (18) har signert for Larvik Håndballklubb. Målvakten kommer til å få 2. divisjon som sin hovedkamparena.

– Jeg skal trene med A-laget og kan få litt spilletid der også, men det blir hovedsakelig 2. divisjon og NM J20, forteller Hokksund-jenta.

Den 184 cm høye målvakten fyller 19 i november. Hun sto to sesonger i 2. divisjon i Hokksund, før hun byttet til Konnerud i 3. divisjon foran denne sesongen.

– Det blir litt av et sprang å gå til Larvik, men jeg tror det blir bra å møte nye utfordringer. Jeg tror det blir litt mer konkurranse om plassene og et høyere fokus på treningen. Det er bra for min egen utvikling, å ta neste steg opp. Jeg ønsker å stabilisere meg på et høyt nivå, gjerne i eliteserien, sier Heien.

Hun trekker frem plassering som en av sine styrker i målet, pluss langpasninger. Det siste kan komme godt med i raske kontringer.

Selv om hun bor i Vestfossen har hun også tilknytning til Larvik-distriktet. Familien har hytte i Helgeroa, så det blir litt pendling sammen med Drammen-gjengen Alma Hasanić Grizović, Trine Bronsta og Tiril Merg når hun ikke bor på hytta. I sommer skal hun jobbe og trene.

– Alma har vært innom på flere treninger i Konnerud og trent meg litt det siste året. Det er på grunn av henne jeg nå skal spille i Larvik. Jeg har hatt henne som forbilde lenge og sett opp til flere i Larvik. Alma er en veldig dedikert og rutinert målvakt, så det er mye å lære av henne.

– Hun har en fin høyde i mål, pluss at hun er flink til å plassere seg riktig. Jeg har stor tro på at hun kan nå langt og bli en toppmålvakt en dag, sier Alma Hasanić Grizović.

Larvik-trener Lars Wallin Andresen beskriver den nye målvakten som en ung, lovende keeper.

– Hun har et potensial vi fikk sansen for. Hun var på hospitering i februar og har hatt et par treninger før vi nå tilbød henne en plass. Vi ønsket å utvide på keeperplassen og vi er fornøyde med å få Lin-Cesilie. Hun skal veksle på å trene med A-laget og 2. divisjonslaget. Hun skal i utgangspunktet spille sine kamper i 2. divisjon, sier Andresen.

– Hun er høy og flink til å bruke den høyden. Så skal vi sammen utvikle henne til å bli en god keeper. Sist men ikke minst, det er ei meget hyggelig jente som allerede har glidd godt inn i A-lagsgjengen, sier han.