Dyktige Kragerø-spillere til Larvik – Larvik
Tuva Muffetangen (t.v.) og Maja Furu Sæteren signerer. Foto: Svein André Svendsen

Dyktige Kragerø-spillere til Larvik

Maja Furu Sæteren (17) og Tuva Muffetangen (18) blir Larvik-spillere neste sesong.

Kragerø-jentene har markert seg kraftig i Lerøyserien og fått sine debuter i eliteserien for Gjerpen i sesongen vi har lagt bak oss.

Maja Furu Sæteren har spilt mot to år eldre jenter i Lerøyserien, men toppet scoringslista med 69 mål etter 6 kamper da coronaviruset avsluttet håndballsesongen. For Gjerpen har hun spilt fem kamper i eliteserien. I debuten ble hun kåret til Gjerpens beste spiller.

Sæteren, som er venstre bakspiller, har nå fylt 17 og U-landslagsspilleren kommer sammen med barndoms- og klubbvenninne Tuva Muffetangen fra Kragerø til Larvik.

Muffetangen har spilt mest i midten som playmaker og scoret 27 mål i Lerøyserien, der de måtte tåle tap for Larvik i runden som ble spilt i januar. Hun spilte to elitekamper med Gjerpen.

De to har spilt sammen i alle år. Maja beskriver skuddene sine som sin største styrke på banen, pluss at hun har et godt overblikk. Tuva synes hun er flink til å finne andre på banen og spille dem opp. I tillegg er hun fornøyd med grunnskuddet sitt.

– Det blir en veldig stor forskjell fra Kragerø til Larvik, men det blir veldig gøy å få nye utfordringer på et høyere nivå. Det er noe jeg gleder meg veldig til. Jeg føler at dette er en stor mulighet for meg til å utvikle meg bedre, sier Sæteren.

– Jeg synes det er veldig gøy at vi kan gjøre det sammen. Vi har spilt i Kragerø siden vi var små og har egentlig alltid spilt sammen. Det er en trygghet og veldig gøy at vi fortsatt kan utvikle oss sammen. Jeg synes det er veldig gøy å følge med på Maja og hennes utvikling. Nå blir det en mye tøffere kamp om plassene. Vi har vært veldig få i Kragerø og vi har fått veldig mye spilletid. Nå må vi prestere for å få det. Vi må lære en ny måte å takle at vi ikke får så mye spilletid som vi er vant til, sier Muffetangen.

De to skal pendle til og fra trening og kamper.

– Foreløpig er det bare jeg som kan kjøre, men jeg tror det kommer til å gå fint. Vi føler dette er det rette for oss nå. Maja fortsetter på skolen og jeg kommer til å jobbe ved siden av, sier Tuva Muffetangen – som også har familie i Larvik.

Sportslig leder Jonas Borvik Knutsen i Larvik Håndballklubb er svært fornøyd med at disse to stortalentene ønsker å utvikle seg videre i Larvik.

– Dette er ettertraktede spillere med et stort potensial, som kommer til å gjøre seg bemerket i Rema1000-ligaen allerede denne sesongen. Begge jentene har talent og ferdigheter som er meget spennende, som vi som klubb skal jobbe med å videreutvikle. I Kragerø er de vant til en spillestil hvor høyt tempo i det offensive spillet er prioritet, og det er musikk i våre ører, sier han. 

– Kragerø er en klubb som jobber godt med talentutvikling, og de er vant til å trene mye. Det vil gjøre overgangen til oss lettere å takle. Vi ønsker å være en attraktiv klubb for unge, talentfulle spillere i Larvik og regionen vår, og de skal få muligheten til å bli gode håndballspillere i Larvik, sier Knutsen.