Gjerpen blir Larviks motstander i NM – Larvik
Tirill Mørch. Foto: Svein André Svendsen

Gjerpen blir Larviks motstander i NM

Gjerpen blir Larvik Håndballklubbs neste cupmotstander, helt uten kamp.

Ingen 2. divisjonslag er klarert for spill og det ble dermed aldri noen kamp for Skien-laget mot Sandefjord i 2. runde i NM.

Coronaviruset gjorde først at håndballforbundet begrenset NM til kun å omfatte lag fra de tre øverste divisjonene, men på grunn av den siste økningen i smitte fikk ikke 2. divisjonslagene klarsignalet de håpet på for spill.

Gjerpen, som rykket ned fra eliteserien forrige sesong, har ofte vært Larviks motstander i NM-sammenheng. Faktisk er det kun Byåsen som har flere møter med Larvik i turneringen.

Det er fem år siden forrige Gjerpen-kamp i NM og cupmøtet i september blir klubbenes 12. oppgjør i turneringen.

Denne gang skal kampen spilles i Skienshallen innen 23. september.

Fire av dagens Larvik-spillere har spilt for Gjerpen. Tirill Solumsmoen Mørch har 43 kamper for Skien-klubben, der også Helene Voss Sanner (5 kamper), Maja Furu Sæteren (5 kamper) og Tuva Muffetangen (2 kamper) har vært innom.

Også Lerøyserien og seriespillet for 2. divisjon blir utsatt. Norges Håndballforbund meldte i en pressemelding torsdag at kvalifiseringen til Lerøyserien spilles over én runde og utsettes til dato for første ordinære serierunde i november. Seriespillet arrangeres i perioden januar–april på oppsatte datoer, dersom det åpnes for kamper på tvers av regiongrensene.

Videre melder forbundet at det er uavklart når 2. divisjon kommer i gang med normal trenings- og kampaktivitet. Dette medfører utsatt seriestart i 2. divisjon. I første omgang utsettes alle kamper som er berammet i perioden 2.9.–20.9 og klubbene må belage seg på at kampsesongen vil utvides våren 2021.