Larvik tippes på 10. plass – Larvik
Lars Wallin Andresen og Alma Hasanic Grizovic. Foto: Svein André Svendsen

Larvik tippes på 10. plass

De andre klubbene i Rema 1000-ligaen har tippet Larvik på 10. plass i comeback-sesongen på øverste nivå.

Det viser summen av de uhøytidelige tipsene fra trenerne i alle klubbene. Norges Håndballforbund hadde hentet inn tipsene til sesongens Avkast, markeringen for årets seriestart, som denne sesongen måtte avlyses som følge av den nye smittesituasjonen for coronaviruset.

Slik endte tipset for sluttabellen denne sesongen:

1Vipers Kristiansand (Våg Elite)
2Storhamar Håndball Elite
3Molde Elite
4Byåsen Håndball Elite
5Tertnes Håndball Elite
6Sola
7Fana
8Fredrikstad Bkl.
9Aker Topphåndball
10Larvik
11Flint Tønsberg
12Oppsal
13Rælingen

Larvik møter to medaljekandidater i sesongstarten. Serieåpningen går på bortebane mot bronse-tippede Molde 2. september og første hjemmekamp går mot sølv-tippede Storhamar i nylig omdøpte Jotron Arena lørdag 5. september kl. 18.00.

Larvik-trener Lars Wallin Andresen tippet Larvik på 8. plass, som er sikker plass for spill i eliten også neste sesong.

– Det er ikke overraskende at vi som nyopprykket er tippet på 10. plass, men det er ikke der vi skal ende. Målet vårt er å nå sluttspill. Det har jeg veldig tro på at vi skal klare, selv om det kan bli veldig jevnt fra 6. plass og ned, sier Andresen.

Denne sesongen er det 13 lag i Rema 1000-ligaen på grunn av at coronaviruset satte en effektiv stopper for kvalifiseringskampene i våres. Sola og Rælingen skulle gjort opp om den siste plassen, men i stedet fikk begge plass.

Med ekstra lag i divisjonen er det fortsatt to lag som rykker direkte ned, men for å komme tilbake til 12 lag neste sesong er det tre lag som må spille kvalifisering. Fra 1. divisjon rykker kun ett lag opp og lag 2, 3 og 4 spiller kvalifisering.

Kvalifiseringen spilles best av tre kamper.
Lag nr. 9 i Rema 1000-ligaen møter lag nr. 4 i 1. divisjon.
Lag nr. 10 i Rema 1000-ligaen møter lag nr. 3 i 1. divisjon.
Lag nr. 11 i Rema 1000-ligaen møter lag nr. 2 i 1. divisjon.

Det spilles best av tre kamper og det skal kåres en vinner i samtlige kamper. Elitelagene har hjemmekamp i første og eventuelt tredje kamp. Det laget som har vunnet to kamper rykker opp til/beholder plassen i Rema 1000-ligaen.

– Jeg tror vi kommer til å utfordre og overraske mer enn folk tror. Det er bare fint at veldig mange tror at vi kanskje ikke kommer til å gjøre det så bra. Det kommer til å bli litt mer spennende med den nye kvalifiseringen. Nå vil det ikke bli ett lag som havner mellom sluttspill og kval. Det blir action hele veien. Jeg tror det kan øke kvaliteten på de kampene, samtidig som det gir en mulighet for gode 1. divisjonslag med to ekstra kvalplasser. Det blir en veldig spennende sesong, sier Grizović.