Tapte i Molde – Larvik

Tapte i Molde

Det var Molde som kom best ut av serieåpningen og vant 30-23 over Larvik i rosenes by.

Larviks nyervervelse Hanna Åhlén debuterte i den norske ligaen med å åpne scoringene for Larvik i comebacket til eliteserien.

Larvik ledet 3-1, men så tok hjemmelaget over. Det var mye bra spill av Larvik-jentene, men det satt ikke helt som det skulle i alle detaljene.

Åpningen etter pause var også god. Larvik reduserte til 12-14, men så tok Molde over igjen.

Tidligere Larvik-trener Tor Odvar Moen ledet et Molde-lag med medaljeambisjoner til seier i premieren. Moen er æresmedlem i Larvik Håndballklubb. Den utmerkelsen har også Lene Rantala, som kom inn i trenerteamet på Larvik-benken kun dager før seriestart. Det er ikke hver dag to av klubbens æresmedlemmer møtes til kamp om seriepoeng.

Alma Hasanić Grizović, Tonje Roth Berglie, Tiril Merg, Hanna Åhlén, Elinore Johansson, Guro Ramberg og Tirill Solumsmoen Mørch startet for Larvik i comebacket i eliteserien.

Det ble også debut i eliteserien for Thea Bakås, Vilde Bakås og Anette Sundfær.

For Molde scoret tidligere Larvik-spiller Hege Løken fem mål og ble banens beste spiller. Mathilde Rivas-Toft scoret to mål, mens nyankomne Emilie Christensen ble sittende på benken.

Lørdag 5. september er det hjemmekamp mot Storhamar kl. 18.00.

Molde–Larvik 30-23 (13-9)
Rema 1000-ligaen
Mål Larvik: Elinore Johansson 7, Hanna Åhlén 5, Tonje Roth Berglie 4, Tiril Günther Merg 3, Trine Bronsta 2, Sofie Løwe 1 (1), Tirill Solumsmoen Mørch 1.