Nå er det vinn eller forsvinn – Larvik
Tiril Merg. Foto: Svein André Svendsen

Nå er det vinn eller forsvinn

– Onsdag møter vi Gjerpen i første NM-kamp. Det tror jeg blir en kul kamp, spesielt fordi det er snakk om vinn eller forsvinn, sier Tiril Merg.

Larviks nummer 8 vet at Gjerpen er et lag som har mye å komme med, men som vi samtidig skal ta dersom vi gjør det vi er gode på og er fokusert på våre arbeidsoppgaver gjennom hele kampen.

– Til tross for at vi tok dem i en treningskamp i august, kan vi ikke ta noe for gitt. Jeg synes vi i de siste kampene våre til tider har vist et høyt nivå, med både fart, trøkk og samspill – og det håper og tror jeg at vi kommer til å vise også mot Gjerpen, sier hun.

I cupkampen blir det viktig å klare å holde på de gode periodene i lengre tid av gangen.

– Vi er et lag i stadig utvikling, og jeg synes vi hele tiden tar steg i den riktige retningen. Så onsdag er vi klare for å kjempe oss til en, for tiden etterlengtet, seier! Det blir gøy, og jeg gleder meg!  

Årets NM for kvinner starter i 3. runde, fordi 2. divisjonslagene ikke har fått klarsignal til å spille håndballkamper. Dermed går sesongens NM med kun elite- og 1. divisjonslag.

Kampen i Skienshallen er ett av kun sju oppgjør i 3. runde.

Gjerpen har ofte vært Larviks motstander i NM-sammenheng. Faktisk er det kun Byåsen som har flere møter med Larvik i turneringen.

Byåsen er som første lag klar for neste runde, etter seier over Levanger.

Det er fem år siden forrige møte med Gjerpen i NM. Cupmøtet onsdag blir klubbenes 12. oppgjør i turneringen.

Fire av dagens Larvik-spillere har tidligere spilt for Gjerpen. Tirill Solumsmoen Mørch har 43 kamper for Skien-klubben, der også Helene Voss Sanner (5 kamper), Maja Furu Sæteren (5 kamper) og Tuva Muffetangen (2 kamper) har vært innom.