Røk rett ut av cupen – Larvik
Sofie Løwe. Foto: Celine Fritzon

Røk rett ut av cupen

Gjerpen detonerte cupbomben i Skien. For første gang i historien røk Larvik rett ut av cupen etter kun én kamp.

En rekke tekniske feil i Larvik-angrepet gjorde at Gjerpen ledet 10-4 etter 14 minutter. Fra 11-5 tre minutter senere vant imidlertid Larvik de neste 11 minuttene 8-2 og Tonje Roth Berglie sørget for at Larvik var à jour på 13-13.

Utover i 2. omgang fikk Gjerpen igjen overtaket og ledet 24-19 seks minutter før slutt. Larvik fikk inn noen scoringer, men klarte ikke å hindre at Gjerpen slo Larvik for første gang siden 23. april 1995 (!).

– Vi er selvfølgelig kjempeskuffet over at vi taper. Vi har lov til å være skuffet i kveld, men i morgen må vi jobbe og komme oss videre. Vi har ny kamp søndag, hvor vi skal vise hva som bor i oss. Vi skal fortsette å jobbe med det vi vet vi kan, men som vi ikke klarte å vise her i dag. Vi må stå sammen som et lag og kjempe videre. Det kan bare gå én vei fra nå, sier Trine Bronsta.

– Når vi ikke gjør arbeidsoppgavene våre, vinner vi ikke, føyer Tiril Merg til.

Seks spillere fikk et brutalt første møte med NM i Larvik-drakta. Alvilde Riser Hegge, Hanna Åhlén, Martine Tveter, Tuva Muffetangen, Victoria Solli Berg og Ingrid Lauritzen noterte sin første kamp for Larvik i turneringen.

Trekning av 4. runde publiseres på handball.no torsdag 24. september kl. 15.00.

Gjerpen–Larvik 27-24 (14-14)
3. runde NM
Mål Larvik:
Tonje Roth Berglie 8, Elinore Johansson 5, Trine Bronsta 4 (2), Hanna Åhlén 3, Sofie Løwe 2, Thea Bakås 1, Tiril Günther Merg 1.

Tonje Roth Berglie (t.v.) ble Larviks toppscorer og kåret til Larviks beste mot Gjerpen. Her sammen med Trine Bronsta.