Comeback på elitenivå – Larvik
Martine Håkonsen. Foto: Svein André Svendsen

Comeback på elitenivå

To år etter hennes forrige elitekamp er Martine Skjærvik Håkonsen tilbake i eliteserien etter å ha signert for Larvik HK.

Etter Guro Rambergs skade mot Flint har Larvik manglet en ren høyrekant.

Den venstrehendte høyrekantspilleren har skrevet kontrakt med Larvik resten av sesongen. Drammen-gjengen er dermed utvidet med enda et medlem. Håkonsen var Glassverket-jente fra hun startet med håndball, og spilte sammen med Trine Bronsta i 2017/18-sesongen.

Hun fortsatte i eliteserien for Rælingen sesongen etter, men etter noen måneder med lite spilletid gikk ferden via moderklubben til Reistad i 2. divisjon. Der ble det opprykk til 1. divisjon, og hun har spilt kamper i 1. divisjon innledningsvis denne sesongen.

Med nummer 10 på ryggen kommer debuten mot serieleder Vipers onsdag kveld.

– Jeg har spilt mot de en gang tidligere. For meg handler det om å få en god følelse og føle at jeg er med og bidrar. Jeg må komme litt inn i laget, jeg har ikke vært her så lenge, sier den 172 cm høye kantspilleren.

– Min store styrke er at jeg har et godt blikk for spillet. Jeg er en lagspiller og følger godt med. Jeg kan gi innspill til de som spiller på posisjoner nær meg.

Å gå til Larvik synes 21-åringen var en kjempekul mulighet.

– Jeg rokerte om på alle planene jeg hadde. Jeg har spilt litt i eliteserien tidligere, og da muligheten kom på nytt kunne jeg ikke takke nei til det.

Trine Bronsta (t.v.) og Martine Håkonsen spilte sammen i Glassverket for tre sesonger siden.

Ved siden av håndballen både studerer og jobber hun.

– Jeg studerer på Universitetet i Oslo, der jeg tar en bachelor i pedagogikk. Grunnen til at jeg har muligheten til å spille for Larvik denne sesongen er fordi coronaen kom og det ble nettstudier. Jeg jobber også på barneskole i Drammen, med digitale forelesninger.

Hun synes håndball er kjempegøy og har hele tiden hatt som mål å kunne spille i eliteserien.

– Ambisjonene har alltid vært der om å komme tilbake igjen, slik jeg fremsto i Glassverket. Jeg fikk ikke vist meg like mye frem i Rælingen. Nå håper jeg at jeg kan gjøre en god figur i Larvik-drakta, slik jeg gjorde i Glassverket.

– Jeg er spent og gleder meg skikkelig til å ta fatt. Jeg synes jentene og trenerteamet virker helt topp. Jeg ser virkelig frem til å ta på meg drakta onsdag og spille for Larvik.