Poengdeling! – Larvik
Hanna Åhlén. Foto: Svein André Svendsen

Poengdeling!

Nullen sprakk! Det kunne blitt to poeng, men det ble poengdeling mellom Larvik og Fredrikstad etter en spennende avslutning på eliteserieoppgjøret – som til slutt endte 24-24.

Til taktfaste heiarop fra tribunen hørtes det ut som det var mange flere enn 200 tilskuere med smittevernriktig avstand som heiet frem jentene.

– Det var veldig deilig at nullen sprakk. Nå er vi i gang! Jeg vil takke publikum, som heiet veldig bra i dag, og våre frivillige som er her og støtter oss i hver kamp – det er kult å kunne gi litt tilbake, sier Hanna Åhlén etter kampslutt.

Hun skrøt av moralen i laget etter sesongens første poeng.

– Jeg synes det er veldig deilig at vi, selv da vi lå under med tre i midten av andre omgang, hentet dem igjen og ledet etter hvert med tre mål. Det viser en veldig fin moral og vi holder oss til kampplanen. Jeg synes og det er veldig gøy at vi lykkes i å stå opp veldig bra mot slutten, sier den ene av Larviks to åttemålsscorere mot Fredrikstad.

Den andre, som satte inn fem viktige straffemål underveis, var Trine Bronsta. Takket være hennes sikre skyting og Åhléns siste scoring var Larvik i ledelsen da Fredrikstad fikk straffe ti sekunder før tiden rant ut.

Det ble en hektisk avslutning på kampen, med flere straffesituasjoner i begge ender av banen. Det som ble mest diskutert etter kampslutt var da dommerne unnlot å blåse i kampens siste angrep, da Hanna Åhlén var gjennom og fikk en dytt i siden.

– Det er litt vanskelig å si, ettersom jeg selv var innblandet i situasjonen. Jeg opplever at jeg var forbi motspiller og fikk en takling i siden. Hadde det vært på kontring, hadde det vært straffe, men jeg får se det på video og håpe at dommerne så best i den situasjonen, sier svensken.

Larviks nummer 22 scoret forrige sesong 41 mål på 23 kamper i dansk eliteserie. I Larvik-drakta passerte hun det antallet mot Fredrikstad – nå har hun 44 mål på de første 8 kampene denne sesongen!

Larvik–Fredrikstad 24-24 (10-14)
Rema 1000-ligaen
Mål Larvik:
Trine Bronsta 8 (5), Hanna Åhlén 8, Elinore Johansson 3, Tonje Roth Berglie 2, Tiril Günther Merg 1, Sofie Løwe 1, Tirill Solumsmoen Mørch 1.