Opptur med seier – Larvik
Victoria Solli Berg. Foto: Svein André Svendsen

Opptur med seier

Larvik vant 28-20 (13-11) over Reistad i en treningskamp i Drammen onsdag kveld.

Tidligere Larvik-trener Geir Oustorps nyopprykkede Reistad ligger på 9. plass i 1. divisjon etter tre seirer på ni kamper.

– Vi får en seier. Nå får vi ta det vi får, og det er alltid gøy å vinne. Vi hadde noen ting vi jobbet med i forkant av kampen. Tidvis fikk vi det til, og det er bra. Angrepsmessig begrenset vi spillet vårt, men vi må være mer nøye for å få det til å flyte mot enda bedre lag. Vi fikk løpt mer kontra enn i de siste kampene, det var også positivt, synes Larvik-trener Are Ruud – som rullerte på alle spillerne, slik at de fikk vist seg frem og kjent på å være i kampsituasjon.

Victoria Solli Berg sto en omgang i mål mot drammenserne.

– Det var gøy å få litt spilletrening. Vi hadde progresjon i kampen, det tok seg opp gradvis. Det var positivt. Det var gøy å kjenne på følelsen av å vinne. Det var gøy å se Martine Tveter komme innpå med mye trykk i spillet. Det var også fint å se at flere spillere tok ansvar utover i kampen, sier målvakten.

Sofie Løwe synes det var gøy å spille kamp igjen etter å ha hatt pause siden 15. november.

– Det var deilig å få kampfølelse igjen. Vi var gira og løste spillet greit til tider, men det er en god del vi kan jobbe mer med. Det er mye som heldigvis er lett å gjøre noe med til neste kamp. Det var mange som sto på og tok tak i kampen, blant annet sto Victoria Solli Berg godt da hun kom inn, synes Larviks nummer 13.

Det blir treningskamp mot Aker i Larvik 10. desember. Det var coronasmitte i Oslo-klubben som førte til at seriekampen i november måtte utsettes.

– Vi kommer til å trene på flere ting inn mot den kampen, så ser vi hvordan det fungerer mot Aker. Slik gjør vi foran alle treningskampene i desember, forteller Ruud.

Det blir et nytt møte med Reistad i Drammen 16. desember, mens Gjerpen kommer til Larvik 30. desember.

Rælingen, som er neste motstander i serien 6. januar, har spilt tre kamper etter at Larvik måtte ta en tidlig juleferie. Det har blitt tap borte for Vipers, seier over Byåsen borte og tap hjemme for Fredrikstad. Laget skal også spille mot Oppsal 13. desember i siste kamp før laget tar turen til Larvik på nyåret.