Tiril Merg forlenger til 2023 – Larvik
Elinore Johansson, Tiril Merg og Alma Grizovic. Foto: Svein André Svendsen

Tiril Merg forlenger til 2023

Larviks nummer 8 er midt i sin andre sesong i klubben og dobler det når hun nå signerer for to nye år i hvitt og rødt.

Da hun kom til klubben sa Tiril Merg at hun likte å løpe fort og mye. Den tanken har vært der hele tiden, men hun synes klubben har litt å gå på.

– Jeg ønsker å få ut enda mer av det, både av meg selv og laget. Det er noe av det jeg ser veldig potensialet i for Larvik og det er derfor jeg har lyst til å være her noen år til for å utvikle det. Det er noe klubben står for og jeg synes det er dritkult, sier bakspilleren, som også trives godt i den andre enden av banen.

– Forsvar er noe av det morsomste jeg vet. Jeg har lyst til å bygge mer på det forsvaret vi har startet bra på nå. Der har vi et skikkelig potensial, men vi må knekke koden enda mer. Da kan det bli kjempebra. Der har jeg lyst til å bidra masse, sier hun.

Det setter Larviks sportslige leder Jonas Borvik Knutsen veldig pris på.

– Hun er en av nøkkelspillerne våre i forsvar. Hun har slitt litt med skade denne sesongen, så i store deler av sesongen har vi ikke sett den beste utgaven av henne, men nå er hun tilbake og jeg tror vi kommer til å se det som bor i henne – begge veier. Spesielt i ankomst og i tempo har vi virkelig savnet henne, der er hun knallgod. Hun er glad i å løpe, er godt trent og tør å ta de avgjørende pasninger med presisjon og kraft, sier Knutsen.

– Og så er jeg en skytter. Der føler jeg også at jeg har mye å gå på og det har jeg lyst til å få ut. Jeg kan både skyte mer og bedre, sier 27-åringen.

Til nå har det blitt 123 mål på 33 kamper for Larvik HK. Dermed ligger hun i toppsjiktet blant dagens spillere.

Hun føler hun har mer å gå på i gjennombruddene.

– Det har mye med fart og eksplosivitet å gjøre. Jeg kan ikke gi meg der jeg er nå. Det motiverer meg å prøve og klare å utvikle det.

Regjeringen satte en stopper for kamper i resten av januar, og med corona-utsettelser og EM-pause må vi tilbake til 15. november for å finne siste seriekamp.

– Jeg tror vi har en fordel av det. Vi ser det har vært en utvikling, men trenger enda mer trening sammen.

– Uansett hvilken divisjon vi spiller i neste sesong ønsker hun å være her. Det viser at det er et bra sted å være og det er et bra opplegg i klubben og laget. Vi er ikke noe mindre offensive selv om vi i øyeblikket ligger nederst på tabellen, forteller Knutsen.

Han trekker frem viktigheten av denne kontraktsforlengelsen.

– Det er en veldig viktig signering å få på plass, fordi hun er en av de mest rutinerte i stallen vår for øyeblikket, sier Jonas Borvik Knutsen.

Tirill Günther Merg er i sin 11. sesong som elitespiller. Hun er ferdig med sykepleierutdanningen til sommeren. Da er planen å jobbe deltid ved siden av håndballen.

– Hun er viktig i den videre utviklingen av laget nå. Vi ønsker å utvikle toppidrettskulturen enda mer i klubben. Hun er seriøs på og utenfor banen, stiller krav til medspillere og trenere. Det er vi helt avhengig av for å utvikle oss som lag og klubb. Hun er veldig opptatt av at de rundt henne skal prestere og ha det bra. Hun er sånn sett en skikkelig lagspiller.

– Vi er kjempeglad for at den signaturen er på plass. Det kommer mange flere nyheter i tida som kommer, sier han.