To nye år for Victoria Solli Berg – Larvik
Victoria Solli Berg. Foto: Svein André Svendsen

To nye år for Victoria Solli Berg

Larvik-keeper Victoria Solli Berg er halvveis i sin andre sesong i Larvik Håndballklubb. Nå har hun skrevet kontrakt for to nye sesonger.

– Jeg gleder meg til å være med på fortsettelsen. Vi går en spennende tid i møte. Jeg trives veldig godt i laget og er veldig glad for å skrive ny kontrakt. Det blir gøy å jobbe videre med utviklingen av laget, sier Larvik-jenta.

Hun gleder seg også til de langtidsskadete Guro Ramberg og Maja Guru Sæteren kommer tilbake på banen.

Hun har klare mål å jobbe mot.

– Jeg vil jobbe enda mer med mine tekniske og fysiske ferdigheter, men også utvikle et enda bedre samarbeid med forsvaret. Jeg har god rekkevidde og har jobbet en del med nærskudd, og jeg vil videreutvikle rekkevidden og utvikle fysikk i forhold til eksplosivitet på distanseskudd. Det er det jeg ønsker å fokusere på videre, sier 19-åringen.

Hun spilte noen kamper for A-laget før hun ble tatt opp i A-stallen og har til nå registrert 35 kamper for klubben. Mye av tiden har hun sittet på benken, mens Alma Grizović har voktet målet.

– Jeg har et ønske om å kunne bidra i større grad i kamp og være en enda sterkere støttespiller for Alma. Jeg ønsker å spille, men uansett hvilken rolle jeg får det blir viktig å kunne bidra for laget ut fra hvor jeg er, sier Berg.

– Hun er en seriøs, lokal spiller som vi er glade for at fortsetter i klubben. Vi håper at hun skal ta ytterligere steg kommende sesong, og vise hva som bor i henne. Victoria er ambisiøs og dedikert i arbeidet sitt, og vi håper at hun skal få belønning for arbeidet gjennom flere gode prestasjoner i tiden som kommer, sier sportslig leder i Larvik HK, Jonas Borvik Knutsen. 

Om to uker er det tre måneder siden forrige seriekamp for Larvik-jentene.

– Det er en veldig uvant sesong med mye mindre kamptrening, men vi får mye tid sammen som lag til å utvikle oss. Vi får perioder der vi i større grad kan finne ut hvordan vi best kan utnytte alle kvalitetene vi har i laget.

– Denne pandemi-situasjonen er jo annerledes ikke bare for håndballen, men det påvirker samfunnet i stor grad. Det er noe vi må forholde oss til og er likt for alle. Vi kan se positivt på at vi får trent mye sammen og utviklet oss, sier Victoria Solli Berg.