Henter Eirik Haugdal som ny hovedtrener – Larvik
Eirik Haugdal. Foto: Svein André Svendsen

Henter Eirik Haugdal som ny hovedtrener

Eirik Haugdal, trønderen som har trent Fredrikstad de to siste sesongene, overtar som hovedtrener i Larvik Håndballklubb fra neste sesong.

Han blir heltidsansatt som hovedtrener de tre neste sesongene og starter i jobben 1. juni.

Dagens hovedtrener Are Ruud kommer til å fortsette i en trenerrolle i klubben også neste sesong.

– I år har vi hatt to midlertidige trenere som har delt ansvaret og vi ønsket å få på plass en langsiktig løsning, forklarer sportslig leder Jonas Borvik Knutsen i Larvik Håndballklubb.

Eirik Haugdal erstattet Christer Karlsson i plankebyen foran 2019/20-sesongen. Da kom han fra Storhamar, der han var Arne Senstads assistent i fire sesonger. Fredrikstad-jobben var 35-åringens første jobb som hovedtrener. Han har den høyeste norske trenerutdannelsen, trener 4, og er EHF Master Coach.

– Det er en stor ære å ta over Larvik. Klubben var det ubestridt beste laget da jeg begynte som trener. Jeg skrev en tiårsplan i 2010 om å få hovedansvaret på øverste nivå, der et av drømmemålene var å stå i Champions League med Larvik. Klubben var det flaggskipet man så opp til, sier Haugdal.

Som kjent vant Larvik Håndballklubb Europas gjeveste klubbturnering året etter.

– Forutsetningene har endret seg litt i klubben siden den gang, men det er fortsatt en av de største merkevarene i norsk håndball. Lars Wallin Andresen og jentene gjorde en fantastisk jobb med å komme seg opp fra 1. divisjon forrige sesong. Larvik har hatt litt stang ut hittil denne sesongen, men om min tid i klubben starter i eliteserien eller 1. divisjon er for meg uproblematisk. Larvik HK har en spennende spillergruppe og en klubb som har alt på stell rundt laget. Jeg har tro på prosjektet og håper at mine tanker og ideer kan være med på å bygge det sportslige videre, sier han.

Eirik Haugdal blir ny hovedtrener i Larvik HK fra 1. juni 2021. Han har skrevet treårskontrakt.

Semifinalen i NM denne sesongen står igjen som det sportslige høydepunktet for hans nåværende lag.

– I Fredrikstad har jeg en utrolig fin spillergruppe, de er unge og veldig sultne. Jeg trives utrolig godt i miljøet rundt prestasjonsgruppa. Det har vært spennende å få ansvaret selv, etter å ha gått og dratt Arne Senstad i skjortekanten i fire år. Jeg har fått prøvd ut mine egne tanker og ideer om alt fra ledelse til håndball-faget. Jeg har innsett hvor krevende det er å stå med ansvaret på elitenivå og det er definitivt ikke en åtte-til-fire-jobb. Jeg har lært veldig mye om meg selv i den perioden jeg har vært i Fredrikstad, sier Larviks kommende hovedtrener.

Han fremstår som en jovial og engasjert type.

– Det kan nok stemme. Jeg blir nok også oppfattet som krevende. Jeg vet hvordan jeg vil ha det og hvordan det skal gjennomføres. Jeg gir veldig tydelig beskjed om det, sier han.

– Det er ingen som klarer noe alene. Vi er et lag og skal prestere sammen. Jeg er opptatt av å involvere spillerne. Jeg er veldig ærlig, fordi jeg vil stå i de tingene jeg har sagt og gjort. Det skal være en tydelig plan for det vi gjør.

Det passer godt med forventningene fra Norges mestvinnende klubb.

– Vi har ambisjoner de neste årene og forventer en sportslig utvikling. Vi ønsker å bygge klubben videre. Eirik Haugdal er veldig ambisiøs på egne vegne, og med han som heltidsansatt hovedtrener har vi større sjanse til å lykkes med det. Han vet hva som kreves for å bygge en prestasjonskultur og er tydelig. Vi håper han vil bidra til å øke entusiasmen rundt klubben i årene som kommer. Han har gode resultater å vise til i Fredrikstad, både sportslig og ikke minst rundt klubben, sier Larviks sportslige leder.

– Vi har gjort en grundig prosess, der hele styret har vært involvert. Vi har blitt godt kjent med han, og han har blitt godt kjent med oss. Vi er veldig imponert over hvordan han tenker, og hva han forventer av spillerne og klubben. Han er krevende på en positiv måte. Det er rett og slett en veldig bra signering, rett og slett. Han ble også godt mottatt i spillergruppa, forteller Knutsen.

Larviks lagkaptein, Alma Hasanić Grizović, spilte halvannen sesong i Hamar mens Haugdal var assistent-trener.

Larvik tok poeng mot nettopp Fredrikstad i høst og møter Eirik Haugdals lag til seriekamp igjen i Kongstenhallen 2. mai – hvis vi kommer dit uten flere endringer.

Fredrikstad offentliggjorde 25. januar at klubben og treneren avslutter samarbeidet etter sesongen. Da blir han den 12. personen som er hovedtrener i Larvik Håndballklubb.

EIRIK HAUGDAL
Fra Trondheim.
35 år, samboer og har en datter på 10 måneder.
Utdannet Trener 4 og EHF Master Coach i 2017.
Har de siste 13 år vært hovedtrener for seniorlag på ulike nivå.
2015–2019      Assistent for Arne Senstad i Storhamar
2019–2021      Hovedtrener Fredrikstad
2021–              Larvik HK (kontrakt til 2024)

Eirik Haugdal.

HOVEDTRENERE I LARVIK HK:
1990–1992      Peter Berthelsen
1992–1994      Marit Breivik
1994–1996      Gunnar Pettersen
1996–1998      Kristján Halldórsson
1998–2005      Ole Gustav Gjekstad
2005–2011      Karl Erik Bøhn
2011                Tor Odvar Moen
2011–2015      Ole Gustav Gjekstad
2015–2018      Tor Odvar Moen
2018–2019      Geir Oustorp
2019                Lene Rantala
2019–2020      Lars Wallin Andresen
2020–2021      Are Ruud
2021–              Eirik Haugdal

Pressemelding fra Larvik Håndballklubb, 17.02.21 – Ny hovedtrener fra sesongen 2021/2022

Larvik Håndballklubb har i dag gleden av å presentere Eirik Haugdal som klubbens nye hovedtrener. Haugdal starter i jobben 1. juni 2021, og har signert en 3-årsavtale som i første omgang strekker seg til 31. mai 2024.

Etter en grundig prosess, er klubben svært glade for å lande en avtale med Haugdal, som de siste to sesongene har vært hovedtrener i Fredrikstad Ballklubb. Før det hadde han ulike roller i Storhamar, senest som Arne Senstads assistenttrener.

Med Eirik Haugdal får klubben en tydelig og ambisiøs trener, som har gode resultater å vise til i Fredrikstad, hvor utvikling av spillere og gode prestasjoner har blitt kombinert. Dette er egenskaper som passer svært godt til Larvik Håndballklubbs ambisjoner i årene som kommer, på veien tilbake blant toppen av norsk håndball.

– Eirik passer godt inn i profilen til Larvik Håndballklubb, han er opptatt av utvikling i alle ledd. Han ønsker å være en god ambassadør for klubben og ta ansvar ut mot samarbeidsklubbene og sponsorer. Vi gleder oss til å bli enda bedre kjent med Eirik, sier Marion Eriksen Wold, styreleder i Larvik Håndballklubb.

Eirik Haugdal vil også bidra til å løfte engasjementet og interessen rundt klubben enda mer, samtidig som vi tror på sportslig utvikling gjennom blant annet å heve prestasjonskulturen.

Larvik Håndballklubb ønsker Eirik Haugdal velkommen, og ser frem til et spennende samarbeid.

For spørsmål rundt ansettelsen, ta kontakt med:
Sportslig leder Jonas Knutsen – 480 25 355 eller jonas@larvikhk.no
Styreleder Marion Wold – 918 80 883 eller marion@larvikhk.no