Tar et år til i Larvik-drakta – Larvik
Trine Bronsta. Foto: Svein André Svendsen

Tar et år til i Larvik-drakta

Trine Bronsta har forlenget kontrakten med Larvik Håndballklubb for en ny sesong.

Playmakeren er med i kapteinsteamet og jobber i tillegg som markedskoordinator i klubben.

– Jeg synes det er kjempegøy. Man bli kjent med klubben på en annen måte enn bare som spiller. Det er spennende å få lov til å få være en del av det som skjer på kontoret, blant annet ha litt kontakt med sponsorer og jobbe med sosiale medier. Det er fint å kombinere flere ting når jeg bor langt unna, Det gjør hverdagen litt enklere, sier 27-åringen fra Drammen.

Hun har spilt 33 kamper (93 mål) for Larvik halvveis inn i sin andre sesong i klubben. Aldri tidligere i karrieren har hun scoret så mange mål fra sjumetersmerket som denne sesongen. Av 41 mål har 24 kommet på straffe. Det er tre mer enn på en hel sesong i Glassverket for fire år siden.

– Helt fra tiden i Glassverket, da jeg ikke fikk så mye spilletid, var jeg likevel blant de tre som tok straffene. Det er noe jeg alltid har synes vært veldig morsomt og jeg tar de gjerne. I år har det vært klaff og stang inn, så jeg tar med meg det. Det er veldig morsomt, sier hun.

Som playmaker i angrep liker hun å fordele ballene, både ut til kant og inn til linja.

– Det er gøy å gjøre en jobb for de andre. Jeg har et mål om å være mer målfarlig selv også, men som lag er det ikke nødvendigvis den som får ballen til slutt som har gjort det meste av arbeidet, sier hun.

Hun synes ofte målscorerne kommer i fokus. Både de som er involvert i trekkene og de som gjør en god jobb i forsvar blir ofte ikke sett like mye.

– Vi er fornøyd med at Trine fortsetter hos oss også neste sesong, sier sportslig leder i Larvik Håndballklubb, Jonas Borvik Knutsen.

– Hun har disse to sesongene hatt en lederrolle i laget, og er i kapteinsteamet. Hun har etter hvert blitt en rutinert spiller, som er viktig for laget og spillet vårt, med ro og blikk for spillet. Nå skal vi sammen jage utvikling i sesongen som kommer, sier han.

Bronsta ser veldig mye håndball og synes det er gøy å se på de beste, for eksempel i Champions League. Hun plukker også opp noen triks, senest da hun så kamp sammen med Hanna Åhlén nylig.

– Vi så Nerea Pena «danse» i fintene. Kanskje det kan være et mål for neste sesong?

Pandemien har ført til at Larvik ikke har spilt kamper siden 15. november. Det ser ikke ut som man rekker å spille mer enn halvspilt sesong denne gang.

– Ingen har vært med på noe lignende, det er veldig merkelig. Vi vet ikke hva som skjer videre denne sesongen, men blir det flere kamper har vi fortsatt muligheten til å påvirke hvor vi havner. Helsa kommer først og det skal tas vurderinger i forbundet, men det er klart det er utfordrende når det stadig kommer utsettelser. Selvfølgelig vil jeg helst spille i eliteserien neste sesong, men blir det 1. divisjon, så blir det det. Vi får i hvert fall håpe at neste sesong blir mer gjennomførbar enn slik det har vært siden mars i fjor, sier hun.