Slutter ved halvspilt sesong – Larvik
Tuva Muffetangen. Foto: Svein André Svendsen

Slutter ved halvspilt sesong

Forbundsstyret i Norges Håndballforbund har vedtatt å avslutte inneværende sesong etter halvspilt serie.

Mandag kveld ble klubbene informert om avgjørelsen. Larvik Håndballklubb ligger utsatt til nederst på tabellen, men ingen lag rykker direkte ned fra Rema 1000-ligaen kvinner, forutsatt at kvalifiseringen kan gjennomføres, skriver Norges Håndballforbund på sine sider.

Larvik Håndballklubb har ikke spilt kamp siden 15. november og mangler møter med Aker og Rælingen for å nå halvspilt sesong. Ingen lag har spilt siden regjeringen innførte spillestopp på grunn av coronapandemien 19. januar.

Lagene som etter halvspilt serie er rangert som nummer 11, 12 og 13 i Rema 1000-ligaen kvinner, møter henholdsvis lag nummer 4, 3 og 2 i 1. divisjon kvinner, til kvalifisering. Vinnerne av de tre kvalifiseringsduellene får plass i Rema 1000-ligaen – som blir avviklet med 14 lag sesongen 2021/22, mens 1. divisjon kvinner vil bestå av 11 lag, dersom ingen rykker opp fra 2. divisjon.

Kvalifiseringen for kvinner har planlagt oppstart andre halvdel av mai.

Follo rykker opp fra 1. divisjon. Slik det ser ut i øyeblikket skal Oppsal, Rælingen og Larvik ut i kvalifiseringskamper mot Bærum, Gjerpen og Volda. Levanger må slå Grane med minst sju mål i sin siste kamp for å gå forbi Volda.

Larvik vil enten bli nummer 12 eller 13 i årets serie når den er ferdigspilt. Bærum og Gjerpen har spilt ferdig. Bærum møter lag 13 i kvalifiseringen, mens Gjerpen møter nummer 12.

Forbundsstyret vil vurdere opprykk og nedrykk på nytt dersom kvalifiseringsspill ikke lar seg gjennomføre.

Ni kamper mangler for at alle lag har møtt hverandre én gang i Rema 1000-ligaen kvinner, mens to kamper mangler i 1. divisjon kvinner. De åtte kampene der lagene har møttes for andre gang, strykes.

Når disse oppgjørene skal spilles, avhenger av hvor raskt myndighetene tillater en full gjenåpning av topphåndballen. Tidligste oppstart for det resterende seriespillet er uansett 9. mai. Enkeltkamper mellom lag hjemmehørende utenfor tiltakssone 5A kan bli vurdert spilt fra 25. april, dersom myndighetene åpner for kampavvikling.

– De gjenstående kampene for å få halvspilt serie i Rema 1000-ligaen kvinner og 1. divisjon kvinner skal gjennomføres så snart som mulig, etter at myndigheten har åpnet for toppidrett igjen, og etter at lagene har fått en forsvarlig og normal treningsperiode. Vi legger til grunn at denne perioden må være på omtrent fire uker for hvert lag. Dersom det ikke åpnes for normal trening igjen fra 12. april, vil Forbundsstyret gjøre en ny vurdering av situasjonen, sier håndballpresident Kåre Geir Lio, som vil berømme Norsk Topphåndball og klubbene for god dialog i en krevende periode.