Mie Rakstad blir Larvik-spiller – Larvik
Mie Rakstad. Foto: Svein André Svendsen

Mie Rakstad blir Larvik-spiller

Larvik Håndballklubb har signert Mie Rakstad. Bakspilleren skal være i Larvik i tre sesonger.

Den venstrehendte 21-åringen fra Aurskog-Høland er høyre bakspiller. Hun kommer fra 1. divisjonsklubben Fjellhammer. Forrige sesong spilte hun i eliteserien for Oppsal, men gikk tilbake til Fjellhammer denne sesongen. Totalt har det blitt 67 kamper (92 mål) som seniorspiller.

– Jeg gleder meg og ser veldig frem til å begynne i Larvik. Det blir veldig spennende. Da jeg fikk den muligheten nølte jeg ikke veldig mye. Det virker som et lag som ønsker å være et av de beste lagene og en klubb som vil utvikle og ser potensialet i spillerne. Jeg ser frem til å lære mye og forbedre meg, sier hun.

– Min sterkeste side er skuddet mitt, forteller den 184 cm høye bakspilleren. – Jeg vil fortsette å forbedre det, men forsvarsspillet er også noe jeg gjerne vil jobbe mer med. Jeg har snakket med Eirik Haugdal og han har sagt at det ligger et potensial i meg som ikke har kommet helt frem. Jeg jobber mot å bli toveisspiller og ikke bare spille i angrep.

Mie Rakstad i aksjon for Fjellhammer. Foto: Harald Gründel

Hun kjenner Larviks kommende hovedtrener Eirik Haugdal fra tidligere. I 2017 var hun på det norske laget som deltok i Europeisk Ungdoms-OL (EYOF) i Győr, for øvrig sammen med Tirill Mørch. Der var Eirik Haugdal var en av trenerne.

– Det var en veldig stor opplevelse. OL er jo ikke bare håndball, så vi møtte utrolig mange mennesker fra ulike idretter. Det er en opplevelse jeg gjerne skulle hatt igjen, for det var så morsomt å være der. Jeg husker Eirik Haugdal som en god trener, sier hun.

Foruten Tirill Mørch har hun også vært på treninger sammen med Guro Ramberg i LK00-sammenheng. Rakstad har 11 kamper (21 mål) med flagget på brystet.

– Vi ønsker å dyrke ektremferdigheten hennes, det veldig gode distanseskuddet. Hun er en ung spiller med mange spennende år foran seg. Vi tror hun vil passe godt inn i gruppa og laget. Vi henter henne fordi hun er en god spiller, men også fordi hun er en bra type. Det er viktig at hun er god både for klubben og på banen. Det er flere av LK00-spillerne som har blitt viktige elitespillere, og det håper vi også hun blir for Larvik i hvert fall i de neste tre årene, sier sportslig leder Jonas Borvik Knutsen.  

Rakstad beskriver seg selv som hardtarbeidende, læringsvillig og en omsorgsfull person. Nå jobber hun i vernebolig, men har søkt studier som vernepleier fra høsten. Med ny klubb og forhåpentligvis studier i Porsgrunn er hun igjen på flyttefot.

– Jeg er vant til å flytte. Jeg har bodd både i Oslo og på Lillestrøm, men nå gleder jeg meg til å flytte til Larvik. Jeg har vært i Larvik noen ganger. Det er veldig fint der og det virker som et koselig sted, synes Larviks siste tilvekst.