Setter strek for serien – Larvik
Foto: Svein André Svendsen

Setter strek for serien

Forbundsstyret i Norges Håndballforbund har bestemt å skrote planene om å avvikle enkel serie. Ingen lag rykker ned.

Avgjørelsen ble meddelt klubbene i et Teams-møte mandag kveld og Larvik-spillerne fikk deretter beskjeden etter treningen.

– Veldig fornøyd! Det var det vi håpet på, særlig fordi det har vært rødt nivå hos Rælingen og Aker, de to lagene vi ikke har møtt denne sesongen. Vi har følt at vi har hatt en veldig fin utvikling i den perioden vi kun har trent. Jeg tror vi kunne gjort det bra i en eventuell kvalifisering, men det er veldig greit at avgjørelsen ble tatt nå og at vi er klar for Rema 1000-ligaen neste sesong. Nå kan vi rette alt fokus dit, sier Guro Ramberg.

Spillergruppa informeres. Foto: Svein André Svendsen

Fem måneder etter siste seriekamp 15. november ender dermed sesongen for Larvik Håndballklubb etter kun ti kamper.

Forbundet håper likevel å avslutte inneværende sesong med å kåre en seriemester og spille NM-finale. Neste sesong spilles med 14 lag i eliteserien.

Styreleder Jan Thore Lauritzen i Larvik Håndballklubb synes det er fint for spillerne og trenerteamet at det endelig er tatt en avgjørelse.

– Det er synd vi ikke får spilt sesongen ferdig, fordi vi er overbevist om at laget hadde tatt de nødvendige poengene, fordi både spillere og trenere har lagt ned en formidabel jobb. De har utvist en tålmodighet i den perioden vi har lagt bak oss det står respekt av. Vi har også unngått skader i denne perioden, sier han.

– Nå vet vi at vi skal spille i Rema 1000-ligaen også neste sesong. Det er en god nyhet for alle som er glad i klubben. Nå kan vi jobbe mot en ny sesong og ha god tid på å planlegge og forbedre de tingene som ikke har vært godt nok i år. Nå skal vi legge grunnlaget på og utenfor banen for det som kommer, sier styrelederen.

Jan Thore Lauritzen. Foto: Svein André Svendsen