Ny kantspiller til Larvik HK – Larvik
Emma Skinnehaugen. Foto: Privat

Ny kantspiller til Larvik HK

Hamar-jenta Emma Skinnehaugen (24) kommer fra Oppsal til Larvik neste sesong.

Kommende Larvik-trener Eirik Haugdal har vært på jakt etter hennes signatur i to sesonger og fra 1. juni starter de samtidig i Larvik Håndballklubb.

– Vi får en meget dyktig forsvarsspiller og en av de beste kontringsspillerne i eliteserien. Hun er flink til å trene og en skikkelig vinnerskalle, forteller sportslig leder Jonas Borvik Knutsen i Larvik Håndballklubb.

Skinnehaugen runder 25 år i juni, et par dager etter at hun kommer til Larvik.

– Larvik kan minne litt om Hamar, det er ikke så stort sted og det virker som det er stor interesse for håndballen i Larvik. Det blir en ny by og nye lagvenninner, det blir sikkert veldig bra.

– Jeg tror jeg vil ha godt av å få et nytt miljø, men jeg trives veldig godt i Oslo også. Personlig skal det bli godt med miljøskifte og få noen nye inntrykk, sier kantspilleren.

Emma Skinnehaugen har fire sesonger bak seg i Storhamar og var en snartur innom Nordstrand før det ble fire sesonger i Oppsal. Den aller første kampen der hun var med i Storhamar-troppen var nettopp mot Larvik, men hun ble sittende på benken da det endte 25-25 i Prestrudhallen 8. januar 2014. Nå har hun signert for to sesonger i Larvik.

Emma Skinnehaugen. Foto: Svein Finneide/Oppsal

Den 167 cm høye venstrekant-spilleren har spilt 71 kamper (170 mål) i eliteserien de fire siste sesongene.

– Jeg har veldig konkurranseinstinkt og jeg hater å tape. Jeg er treningsvillig og er nok best i forsvar. Og god spilleforståelse, sier hun når vi ber henne beskrive seg selv.

– Larvik vil bygge seg opp til et storlag igjen og jeg vil bidra til at det blir mulig at Larvik skal kjempe i toppen igjen, sier 24-åringen som vil møte tvillingsøsteren Elise Skinnehaugen når Larvik spiller mot Molde.

Ved siden av spill i Larvik blir det nok ikke vanskelig å jobbe litt, ettersom hun er ferdig utdannet sykepleier.

– Det virker som at man trenger sykepleiere rundt om i Norge om dagen, så jeg regner med at det ordner seg, sier hun.

Emma Skinnehaugen. Foto: Privat