– Har utviklet seg voldsomt – Larvik
Alvilde Riiser Hegge. Foto: Svein André Svendsen

– Har utviklet seg voldsomt

Eksplosivitet, hurtighet og spenst er gode egenskaper som har gitt Alvilde Riiser Hegge kontrakt med Larvik Håndballklubb de to neste sesongene.

Hun ble ikke presentert som ny spiller i stallen foran denne sesongen, men ble hentet opp fra rekruttlaget i midten av september, til tredje seriekamp. Siden den gang har hun vært en fast del av spillerstallen, men nå får hun det formelle på plass.

Fra debuten, med Tine Stange (t.v.), Trine Bronsta og Tonje Roth Berglie. Foto: Svein André Svendsen

– Det har vært en litt rar overgang, men jeg har hele tiden følt at jeg en del av laget. Det er fint å ha det skriftlig at jeg er en del av klubben. Da føler jeg at jeg har en større rolle i laget, og ikke bare hospiterer, sier 17-åringen som har vært Larviks nummer 20 denne sesongen.

Larvik Håndballklubbs sportslige leder Jonas Borvik Knutsen forteller at litt skader i hennes spilleposisjon førte til at hun fikk mer ansvar – og tok mer ansvar.

– Hun har utviklet seg voldsomt gjennom hele sesongen. Hun har vært veldig, veldig positiv helt fra start og har ikke stoppet den utviklingen enda. Det har gjort at hun har gjort seg fullt fortjent til å få en toårsavtale nå. Hun er ekstremt pliktoppfyllende, dyktig begge veier og har et høyt tempo. Hun er en flott ambassadør for klubben både på og utenfor banen. Vi har store forventninger til henne i årene som kommer. Hun kan utvikle seg til å bli en veldig god håndballspiller, sier Knutsen.

Alvilde Riiser Hegge. Foto: Svein André Svendsen

Alvilde har alltid tenkt på Larvik som det laget hun en gang vil spille på.

– For meg er det litt stort og det har kommet mye tidligere enn jeg trodde. Jeg synes det er bra at klubben har så stort fokus på å utvikle unge, lokale spillere. Det gjør at håndballsamfunnet blir enda større, selv om det er en ganske liten by.

Hun beskriver selv kontringsfasen som en av hennes største styrker. – Jeg er rask og ofte litt i forkant, og har en god spenst som gir meg flere muligheter i skuddet, det hjelper meg veldig i forhold til keeper, sier hun.

Nå skal hun utvikle ferdighetene i Larvik, som er første steg for hennes veldig høye ambisjoner.

– Jeg er trygg her, kjenner mange og det er et fint samarbeid med toppidrettslinja på Thor Heyerdahl videregående skole. Jeg tror jeg kommer til å ta et friår fra skolen etter videregående for å kombinere jobb og håndball og da passer det fint å ha kontrakt et år etter at skolen er ferdig.

– Jeg har veldig høye ambisjoner. Helt siden jeg startet med håndball har jeg drømt om å komme på landslaget. Å spille Champions League med klubb og i mesterskap med landslaget er drømmen. Et viktig delmål på veien er å spille for Larvik og jobbe videre mot langsiktige mål. Jeg må utvikle meg steg for steg og ta en arena av gangen, sier hun.

Alvilde Riiser Hegge har signert for de to neste sesongene. Foto: Svein André Svendsen