– Har mye spennende ved seg – Larvik
Ingrid Lauritzen. Foto: Svein André Svendsen

– Har mye spennende ved seg

– Ingrid Lauritzen er en seriøs og ung, lokal keeper som gjennom gode prestasjoner gjort seg fortjent til kontrakt med Larvik HK for kommende sesong.

Det sier Larvik Håndballklubbs sportslige leder Jonas Borvik Knutsen. Han forteller at klubben satser seriøst på lokale spillere og ønsker å legge til rette for at lokale spillere skal ha muligheten til å lykkes – og så er det opp til de selv om de gjør det, sier han.

– Ingrid har vært en del av «systemet» i klubben i to sesonger og hatt rekruttlaget som sin primære arena. Hun har denne sesongen hospitert jevnlig på A-lagstreningene. Hun vil fortsette å trene med A-laget for å utvikle seg, men ha 2. divisjon som sin kamparena. Hun har mye spennende ved seg og er veldig seriøs i treningsarbeidet. Hun er dedikert og legger ned masse innsats, skryter Knutsen.

Ingrid Lauritzen fra debuten forrige sesong. Foto: Svein André Svendsen

Ingrid Lauritzen, som har bakgrunn fra Fram og Nesjar, fikk sitt første innhopp for Larvik i 1. divisjon forrige sesong, og har denne sesongen vært innpå både i eliteserien og NM. Neste sesong får hun sin første ordentlige sesong i Larvik Håndballklubb, når hun blir en del av A-stallen.

Utenom håndballen er den 18 år gamle datteren til Larvik HKs styreleder Jan Thore Lauritzen godt i gang med det første året som elektrikerlærling.

Som målvakt har hun blitt mye mer stabil i de to årene på rekruttlaget.

– Jeg er god til å lese nærskudd, og hatt utvikling i å ta skuddene «mine» i keeperhjørnet. Den utviklingen ønsker jeg å fortsette. Larvik HK er det laget jeg så opp til da jeg var liten og det er gøy å spille med sin egen by på drakta, synes hun.

Utviklingsmålene hennes er tydelige.

– Jeg ønsker å se hvor god jeg kan bli. For å bli best mulig skal jeg jobbe med å bli mer stabil og heve bunnivået. Å lære masse er hovedfokuset nå, sier hun.

Ingrid Lauritzen. Foto: Svein André Svendsen