Jobber med detaljer i ny posisjon – Larvik
Thea Bakås. Foto: Svein André Svendsen

Jobber med detaljer i ny posisjon

Thea Bakås (24) har signert for sin tredje sesong i Larvik Håndballklubb.

Mens tvillingsøsteren har satt kursen for studier i Oslo fortsetter Thea i rødt og hvitt. Hun var bakspiller da hun kom til klubben, men ble ganske snart brukt på linja – før hun ble bakspiller igjen mot slutten av sesongen i 1. divisjon. Fra og med forrige sesong har hun kun spilt på linja.

– Nå er jeg linjespiller for å bli. Jeg trives i teamet med de andre på linja. Nå har jeg gjort om treningshverdagen og kan ikke gå tilbake igjen til bakspiller nå, kommenterer hun.

Byttet av posisjon opplevde hun som en veldig omstilling, men hun trives godt i den nye posisjonen.

– Det er veldig spennende å bytte posisjon. Da jeg var yngre fikk jeg høre at jeg kunne passe som linjespiller. Nå jobber jeg med detaljer og har små delmål hele veien. Jeg vil gjøre det jeg kan for å bli en bedre håndballspiller. Jeg synes det er veldig gøy, særlig når jeg når målene mine underveis. Jeg føler at jeg har tatt steg, men jeg jobber målrettet videre med det hele tiden.

– Jeg tror fysikken min og hvordan jeg er som håndballspiller gjør at jeg passer godt som linjespiller, sier Porsgrunn-jenta.

På sine to første sesonger i Larvik har hun spilt 23 kamper (12 mål). I begge sesongene spilte hun sammen med tvillingsøsteren. Nå slipper hun å være «en av tvillingene» men kan bare være seg selv. Hvordan blir det uten Vilde denne sesongen?

– Vi har godt av en liten pause fra hverandre. Det ble bare et halvt år forrige gang vi var på forskjellige steder og vi hadde godt av den gangen også, bemerker hun.

– Jeg er veldig glad for å kunne ta fatt på en ny sesong i Larvik, og ikke minst å være i gang igjen med håndball nå – selv om jeg har vondt overalt i kroppen etter at fysisk trener Tord Ellingen har begynt med øktene sine. Skal vi vinne noen kamper til høsten må vi bare å «gunne på».

– Det er en super treningsgruppe. Vi har en god treningshverdag med folk som unner hverandre suksess. Det er noen av forutsetningene for å gjøre det bedre. Jeg trives kjempegodt i gruppa, sier hun.

Ved siden av håndballen har hun to år igjen av studiene som grunnskolelærer. Hun synes det passer optimalt å være student og spille håndball.

Sportslig leder Jonas Borvik Knutsen forteller at Thea Bakås bidrar til at klubben har en solid treningskultur.

– Hun er ekstremt treningsvillig og kommer på trening hver dag med et ønske om å bli en bedre håndballspiller og toppidrettsutøver. Hun står også ofte igjen etter trening og terper. Hun er et eksempel til etterfølgelse for mange når det gjelder å legge ned innsats for å ta steg, sier han.

Han beskriver henne som en skikkelig terrier og fighter som har mye vilje og potensial.

– Hun har mye for seg begge veier, men jobben hennes nå er å utvikle seg som håndballspiller på linja etter at hun ble omskolert. Det er ikke gjort umiddelbart, så hun må jobbe nøye og dedikert over tid med det. Hun er en veldig fin person å ha i gruppa, sier han.