Thomas Bråthen ny spillerassistent – Larvik
Thomas Bråthen. Foto: Svein André Svendsen

Thomas Bråthen ny spillerassistent

Larvik Håndballklubb ønsker å legge forholdene til rette for at spillerne skal kunne tenke mest mulig på håndball og prestere på banen. Derfor styrker de nå teamet rundt dem med en ny spillerassistent.

Thomas Bråten (45) kommer til å være med rundt treningene til A-laget, alle hjemmekampene og en del bortekamper.

Espen Nyhus har en viktig rolle i administrasjonen og rundt arrangementene på hjemmekamper og kan nå konsentrere seg om det, men han skal fortsatt være med på bortekamper som vanlig.

– Vi er veldig glad for å ha fått en superkompetent og erfaren spillerassistent, som vi har hentet fra Fredrikstad, der han har vært sammen med vår nye hovedtrener Eirik Haugdal, forklarer sportslig leder Jonas Borvik Knutsen.

Thomas Bråthen har 11 sesonger bak seg som spillerassistent, først sju år i hjembyen Halden og de fire siste årene i Fredrikstad. Nå flytter han til Larvik og har en avtale for de tre neste årene i bøkebyen.

Bråthen kommer også til å være med litt rundt de yngre lagene i klubben.

– Han har en flott personlighet, en original type og humørspreder som gjør alt han kan for at forholdene skal legges til rette for laget og trenerne. Han lever for å levere og har en vanvittig omsorg for de rundt seg. Han vil heve humøret i klubben. Vi tror han vil bli en flott ambassadør å ha med. Vi vet at spillere og trenere har satt vanvittig pris på jobben han har gjort der han har vært tidligere, så han har gode skussmål, slår Knutsen fast.

– Jeg skal ta meg av det som er utenfor banen, i samarbeid med Espen Nyhus. Jeg gleder meg veldig mye. Det er utrolig viktig for meg at Eirik Haugdal er trener her, for vi kom veldig godt overens i Fredrikstad. Nå håper jeg å kunne bidra til å legge grunnlaget for at jentene skal prestere på banen, sier Bråthen.

Han begynner i klubben 1. august og skal ved siden av jobbe deltid på Meny Blinken. Han har 24 års erfaring som butikkmedarbeider.

– Jeg synes spillerstallen i Larvik ser veldig spennende ut, og i tillegg til Haugdal kjenner jeg både Andrea Rønning og Dorthe Groa fra tiden i Fredrikstad. Jeg setter pris på at klubben ville satse på en spillerassistent fra en konkurrerende klubb. Jeg har pendlet fra Halden til Fredrikstad i fire år, så det skal bli deilig å flytte til Larvik og få bare noen få minutters kjørevei til jobben, sier han.

– Jeg synes Larvik er en pen by, og nå får jeg alt samlet her, både håndball, jobb og leilighet. Jeg liker meg ved sjøen, sier den nye spillerassistenten fornøyd.