Kom rett fra J16 til A-laget – Larvik
Martine Tveter. Foto: Svein André Svendsen

Kom rett fra J16 til A-laget

Martine Tveter (18) har signert for Larvik Håndballklubb og skal hospitere opp til A-laget denne sesongen.

Forrige sesong kom hun rett fra J16-spill og inn til A-lagsdebut. Denne sesongen skal hun hospitere på A-laget. Larviks sportslige leder Jonas Borvik Knutsen har dette å si om henne:

– Hun er en talentfull spiller fra Larvik som har gått gradene i Halsen. Hun var med en del rundt A-laget i fjor og var involvert i noen kamper. Hun er en typisk playmaker som har veldig god spilleforståelse og et godt taktisk hode. Hun har et godt skudd, både bak fra banen og fra mellomdistanse.

For den 169 cm høye bakspilleren handler denne sesongen om å fortsette å utfordre seg selv ved å ta mer plass og vise seg frem.

– Hun er fortsatt junior og kommer til å ha flere kamparenaer denne sesongen. Hun skal hospitere på A-laget. Hvor mye hun blir med der er, som med de andre unge, opp til utvikling og prestasjoner, forklarer han.

– Tanken med hospiteringen er at det skal føles trygt, samtidig som de unge spillerne skal ha noe å strekke seg etter. Nivået kan variere for de unge spillerne gjennom sesongen. Da er det fint å ha flere arenaer som de har mulighet til å være med på.

Knutsen sier klubben er glad for at det er nok en lokal spiller som ønsker å bli god i håndball og gjør det hun kan for å lykkes. Det håper klubben å kunne bidra til.

Martine Tveter (t.v.) på trening med Sofie Løwe. Foto: Svein André Svendsen

Den høyrehendte Halse-jenta kom inn tidlig i forrige sesong. Hun ble i likhet med Alvilde Hegge ikke presentert ved sesongstart, men var likevel i kamptroppen i seks av kampene forrige sesong.

Hun ble den første datteren til en tidligere Larvik-spiller som fikk kamper for Larvik HK, da hun debuterte hjemme mot Storhamar 5. september 2020. Moren Annette Tveter spilte åtte sesonger for klubben.

Det var en skade i A-laget som gjorde at hun dagen før kamp fikk beskjed om at hun skulle være med A-laget.

– Det har vært veldig gøy å se hvordan nivået er. Jeg kom rett fra Bringserie-avslutningen med J16-laget på Halsen, så det var selvfølgelig et stort hopp. Det var mer seriøst på treninger og alt rundt, forteller Martine Tveter.   

Hun trekker frem finter og fart som sine beste egenskaper. I det siste har hun blitt tøffere.

– Jeg har blitt vant til at det er litt hardere tak. Jeg har blitt hakket sterkere i forsvar og tenker litt mer over hvordan jeg skal sette fintene når jeg møter bedre og sterkere spillere. Nå må jeg være mer bevisst på det tekniske, som man kanskje ikke trengte på et J16-lag, sier hun.

I sesongen som så vidt har startet, skal hun gå siste året på idrettslinja på Thor Heyerdahl vgs. På håndballbanen håper hun å utvikle et bedre skudd bak fra banen.