En herlig velkomst i hvitt og rødt! – Larvik
Eirik Haugdal. Foto: Svein André Svendsen

En herlig velkomst i hvitt og rødt!

Da er Larvik-jentene på vei ut i en etterlengtet sommerferie. Etter en sesong ganske langt utenom det vanlige håper vi virkelig at det skal bli tilnærmet normale tilstander når sesongen settes i gang 1. september.

Juni har vært en spennende måned på mange måter. Vi skulle starte med et pang, men det eneste smellet vi fikk var et smitteutbrudd i Larvik, og stengte treningssentre. Haugevis i karantene, noe som også berørte klubben. Når da ting endelig åpner opp igjen, så ender vi opp med smitte som direkte berører oss gjennom rekruttlaget, og det blir en litt spesiell avslutning på treningsperioden. 

De første dagene handlet egentlig om å tilpasse seg til smittevernprotokollen, og samtidig sørge for at man fikk lagt ned den jobben det er behov for. Heldigvis har vi ekstremt dyktige folk i og rundt klubben, og vi fikk massiv hjelp til å optimalisere så mye som mulig. Her får man virkelig følelsen av at det er mange som ønsker klubben alt godt!

Det jentene skal berømmes for er at de klarer å holde fokus på treningsjobben, mens vi rundt sørger for at det legges til rette så godt som mulig. Her skal også jentene ha all honnør, for det har vært en meget fokusert gjeng som har vært til stede på trening.

Hovedfokuset vårt har vært på fysisk trening, og de tre første ukene er det styrke som har vært prioritert. Vi legger opp til at det skal være en tydelig periodisering med veldig prioritering av enkelte fysiske ferdigheter. Her har Tord Ellingsen stålkontroll, og han følger jentene svært tett.

Håndballtreningene har vært styrt av intensiteten på den fysiske treningen, og vi har forsøkt å forholde oss ganske slavisk til en plan om økt intensitet gjennom perioden. Her har også jentene vært meget dyktige til å holde kvaliteten oppe på trening. Det er en veldig fin bevissthet om at det må stilles høye krav til det vi gjør på trening, og så er kunsten nå at man faktisk klarer å gjennomføre det man sier. Godt gjort er mye bedre enn godt sagt, og det blir en viktig jobb å minne hverandre på når vi starter opp igjen til høsten.

Jeg har hatt en flott måned sammen med jentene og teamet rundt. Det hele toppet seg da vi fikk treffe mange av våre fantastiske frivillige til grilling utenfor hallen. Med god avstand, herlig mat og kaker, trivelige folk og deilig vær, ble det en flott avslutning på første del av oppkjøringen til ny sesong.

Jeg ønsker alle en riktig god sommer!
Vi ses i hallen til høsten!

Eirik