Astrid Løke har signert for Larvik – Larvik
Astrid Løke. Foto: Svein André Svendsen

Astrid Løke har signert for Larvik

Venstrehendte Astrid Løke kommer fra Runar til Larvik HK. Første offisielle kamp for Larvik denne sesongen er i NM 18. august mot nettopp Runar.

Tenker du at Løke-navnet virker kjent? Ja da, de tidligere Larvik-spillerne Heidi og Lise med samme etternavn er tanter til nykommeren.

Astrid er datter til Trond, nest eldste i Løke-søskenflokken. På 19-årsdagen hennes offentliggjøres altså kontrakten med Larvik, og selv om jenta er beskjeden er det ikke noe i veien med ambisjonene.

– Målet mitt siden jeg startet på håndball er å bli bedre enn Heidi. Jeg vil på landslaget, og kanskje spille i utlandet en gang, forteller hun.

Jonas Borvik Knutsen, sportslig leder i Larvik HK, synes hun er en spennende spillertype.

– Hun kan spille kant og bak, men har spilt mest bak. Hun får en plass i bruttotroppen vår og det er tenkt at hun skal spille mest i 2. divisjon. Hvor mye hun er med rundt A-laget i kamp og trening er opp til henne selv, i form av prestasjon og utvikling. Hun har mye spennende ved seg og det er gode muligheter for henne, bemerker Knutsen.

Astrid Løke har en overslagsfinte hun er god på, og nå håper hun å videreutvikle seg i Larvik.

– For å utvikle meg som spiller er Larvik en fin arena. Der vil jeg møte tøffere motstand og eldre, mer rutinerte spillere.

2. divisjon kom aldri i gang sesongen 2020/21 på grunn av coronasituasjonen. Hun fikk trent litt med juniorlaget, men kamper har hun ikke spilt på lang tid.

– Det har vært kjedelig. Jeg føler at det har gått litt nedover, og jeg har ikke fått utviklet meg så mye jeg skulle ønske. Jeg har savnet å få prøve meg i kamp, sier hun.

Om hun skulle debutere for Larvik mot moderklubben i NM, vil det samtidig være hennes debut i turneringen.

– Det skal gå greit å spille mot Runar, tror hun.

Den 179 cm høye spilleren gleder seg over kontrakten med Larvik.

– Det er gøy, men samtidig litt skummelt. Det er mer seriøst enn jeg har hatt det til nå, men det er bra det, kommenterer hun.  

Astrid Løke er ferdig på videregående og har et friår nå, men skal prøve å jobbe litt ved siden av håndballen.

Astrid Løke. Foto: Svein André Svendsen