– Vi er en fin gjeng, som passer godt sammen – Larvik

– Vi er en fin gjeng, som passer godt sammen

Fellestreningen etter sommeren startet forrige uke for Larvik Håndballklubb, og i helgen var det lagbygging i Larvik-distriktet.

Forrige uke var altså Larvik-jentene samlet i hall igjen etter tre uker med egentrening. Om drøyt tre uker starter alvoret, med NM-kamp.

I helgens teambuilding fra fredag til søndag var det både konkurranser og opplevelser. Det var rebusløp i Bøkeskogen, padeltennis og flere konkurranser ved Eikedalshytta. Det ble også tid til litt annet, blant annet overnattet de i hengekøyer, padlet i kano fra Vassbotn til Halle Mølle og søndag var det rib-tur i Viksfjord.

Spillerne ble delt inn i lag, og hvert lag skulle blant annet passe på en boks gjennom helgen.

– Vi klarte å stjele en del bokser, det fikk vi mange plusspoeng på. Vi fikk jevnt gode poengsummer hele tiden, bortsett fra på lørdagen. Men ledelsen holdt til knepen seier til slutt, forteller Dorthe Groa, som var på vinnerlaget med Emma Skinnehaugen, Sofie Løwe og Anette Sundfær. Premien var en middag ute.

Lagbyggingen foregikk i nydelig sommervær med tilhørende plager som myggstikk, i sterk kontrast til været som herjet utendørs over Larvik mandag kveld – da laget var tilbake i mer vante omgivelser på trening i hall.

– Vi hadde så fint vær og ble bedre kjent underveis. Padleturen var tyngre enn forventet, men det ble en kjempefin tur, sier Groa.

Jentene merker allerede at de er blitt litt mer sammensveiset.

– Vi hadde flere arbeidsoppgaver for å jobbe bedre sammen, finne svakheter og hva man er sterk på. En slik lagbygging er veldig bra. Det er ikke bare fokus på trening, men mer fokus på hverandre og å jobbe bra sammen. Vi er blitt bedre kjent, mener Emma Skinnehaugen.

– Jeg synes vi virker som en fin gjeng, som passer godt sammen. Vi har jobbet mye i helgen, der vi har måttet spille på hverandre og samarbeidet. Det gjør at vi blir tryggere på hverandre. En slik tur kan vi dra nytte av, hvis vi klarer å dra med oss det vi har gjort i helgen inn i treningsarbeidet. Hvis ikke gjengen fungerer sammen blir det vanskelig når alle skal yte sitt beste. Det handler om trygghet. Jeg tror vi er på god vei, understreker Dorthe Groa.

I ukene fremover blir det flere treningskamper før cupkampen mot Runar 18. august. Kampen i 2. runde i NM er satt opp en uke før runden skal være ferdigspilt.

Allerede onsdag 28. juli blir det treningskamp borte mot Flint. Tønsberg-laget kommer også til Larvik 4. august for ny treningskamp. Det er foreløpig den eneste planlagte treningskampen på eget gulv i oppkjøringen.

11.–15. august er det Skjærgårdslekene i Tønsberg som står på programmet. Innledningsvis er det København og Tertnes som spiller i Larviks gruppe. Kampoppsettet finner du her.

Før seriestart 1. september er det lagt inn ytterligere én treningskamp. 27. august drar laget til Skien, der Gjerpen venter på våre jenter.

Det er ikke avklart om det kan være tilskuere på treningskampene.

Slik er programmet fremover:

28.07.20211800TreningskampFlintLarvikSlagenhallen
04.08.20211800TreningskampLarvikFlintJotron Arena
11.08.20212030SkjærgårdslekeneKøbenhavnLarvikTønsberghallen
12.08.20212030SkjærgårdslekeneLarvikTertnesTønsberghallen
14.08.2021 Skjærgårdslekene   
15.08.2021 Skjærgårdslekene   
18.08.20211830NM 2. rundeRunarLarvikRunarhallen
27.08.2021 TreningskampGjerpenLarvikSkienshallen
01.09.20211800EliteserienLarvikStorhamarJotron Arena