Seier over Fana ga B-finale – Larvik
Alvilde Riiser Hegge. Foto: Svein André Svendsen

Seier over Fana ga B-finale

Etter en god innsats, spesielt i 1. omgang, ble det Larvik-seier over Fana i semifinalen i B-sluttspillet i Skjærgårdslekene lørdag.

Larvik–Fana 29-25 (20-10)
Skjærgårdslekene

Dermed blir det finale i B-sluttspillet søndag, der motstanderen er nummer to i gruppe A. Det står mellom Storhamar og Tertnes, som møtes senere lørdag. Kampen spilles søndag kl.1445 i den nye Flint-hallen.

Etter en flott start og 10-5 halvveis i åpningsomgangen ledet Larvik med ti mål over Fana til pause.

– Vi spilte en veldig god 1. omgang og ønsket å nullstille foran 2. omgang. Spillerne fikk også mer ansvar for å styre spillet etter pause, forteller Alvilde Riiser Hegge.

Her er kampoppsett og resultater

Avstanden ble litt mindre utover i 2. omgang. Fra 26-18 midt i omgangen var Larvik kun foran 27-24 åtte minutter før slutt. Blant annet gode redninger fra Victoria Solli Berg gjorde at det holdt til seier.

– Vi klarte å holde på ledelsen, selv om de dro veldig innpå på slutten. Det er bra at vi fikk noen redninger og skaffet straffe, slik at de ikke tok oss igjen. Det er viktig at det ble seier, synes Hegge.

Etter pause ble hun satt inn på høyrekanten, der hun vanligvis ikke spiller.

– Jeg tar den jobben jeg får når jeg blir satt ut på banen. Denne sesongen skal jeg ta mine arbeidsoppgaver, uansett hva det er. Jeg er takknemlig for at alle på laget er gode på kommunikasjon og flinke til å gi tilbakemeldinger, sier hun.