Lenge jevnt mot Runar i NM – Larvik
Astrid Løke. Foto: Svein André Svendsen

Lenge jevnt mot Runar i NM

Endelig var det igjen en tellende kamp for Larvik! Men etter flere fine seirer i Skjærgårdslekene i helgen, slet Larvik lenge mot Runar i NM.

Runar–Larvik 20-26 (10-10)
NM 2. runde

Trine Bronsta scoret det første målet, men måtte se at ikke alt stemte for det gjestende laget.

– Vi var langt under pari i dag. Dette er typisk en slik kamp man ikke ønsker å spille i en cup. Vi vant, men det er ikke noe mer enn det. Vi ble enig i pausen at vi hadde lyst til å vise oss fra en annen side og få opp forsvarsspillet. Vi slet også med å sette ballen i mål, og når vi slipper oss ned de prosentene vi gjorde i dag er vi ikke bedre, konkluderer hun.

Runar gikk opp i ledelsen seks ganger den første halvtimen og det var likt til pause. Da Larvik gikk fra 12-12 til 17-12 var det ikke lenger overhengende fare for noen cupbombe i Runarhallen på Tirill Mørchs bursdag.

NM-oppgjøret onsdag kveld var første obligatoriske kamp for Larvik Håndballklubb siden 15. november 2020. Det er ni måneder, eller helt nøyaktig 276 dager, siden forrige gang Larvik spilte en tellende håndballkamp.

Det ble en begivenhetsrik dag for Astrid Løke. I kampen mot tidligere lagvenninner debuterte hun ikke bare for Larvik, men det var også hennes første kamp i NM noensinne.

– Det var gøy å få mange utspill, men jeg skulle ønske jeg satte flere i mål. Jeg er ikke kantspiller, så det er litt vanskelig, men jeg øver på det på trening og håper jeg kan sette flere i mål. Nå trives jeg ganske godt på kant, sier Larviks nummer 77.

Målene var hennes første i Larvik-drakta, og det var det flere som kunne notere seg mot Runar.

– Jeg var litt nervøs før kampen, men med en gang kampen startet gikk de bort, så da gikk det fint. Jeg trodde vi kom ti å vinne ganske mye, så jeg ble litt overrasket over at det ble som det ble. Det var synd vi ikke var helt på topp, men håper vi får til det fremover, sier hun.

Mia Vik Gabrielsen. Foto: Svein André Svendsen

For Mia Vik Gabrielsen var det også både debut for Larvik og i NM-sammenheng. Hun fikk også sine første mål for klubben og i turneringen.

Det er for øvrig andre gang datteren til en tidligere Larvik-spiller er i aksjon for A-laget. Martine Tveter ble den første da hun debuterte mot Storhamar forrige sesong.

I tillegg ble det også offisiell debut i Larvik-drakta for Emma Skinnehaugen, Andrea Rønning og Mie Rakstad.

Fakta fra kampen finner du her

Larvik skal spille borte også i tredje runde. Hvem motstanderen blir, står mellom tre lag. Først skal Konnerud og Vålerenga møtes i 1. runde torsdag for å gjøre opp om hvem som skal møte Nit/Hak i 2. runde.

Vinneren av den kampen blir verten for Larviks kamp i 3. runde. Ingen av de tre lagene har tidligere vært Larviks motstander i NM-sammenheng.

Tredje NM-runde skal spilles innen 8. september.

Neste obligatoriske kamp for Larvik blir serieåpningen mot Storhamar 1. september, men før den tid skal laget spille treningskamp mot Gjerpen 27. august.

Kommende kamper for Larvik:

Fredag27.08.20211630GjerpenBTreningskamp
Onsdag01.09.20211800StorhamarHEliteserien
Søndag05.09.20211800SolaBEliteserien
Onsdag08.09.2021BNM3
Søndag12.09.20211700AkerHEliteserien
Søndag19.09.20211700FlintHEliteserien